Antena Căutare

Traian Basescu renunta la alegerile comasate: locale in primavara, parlamentare in toamna

Dupa ce luni de zile a propus si militat pentru comasarea alegerilor locale si parlamentare spre sfarsitul anului 2011, presedintele Traian Basescu pare ca s-a razgandit in urma tensiunilor politico-economico-sociale din strada.

In draft-ul discursului de astazi, 25 ianuarie, al presedintelui ce a fost postat de jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau, Basescu anunta ca va cere coalitiei la Putere sa retraga initiativa legislativa cu privire la comasarea alegerilor.

"Solicit coalitiei de guvernamint sa retraga legea privitoare la comasarea alegerilor, iar alegerile sa se deruleze la datele normale. In primavara vom avea alegeri locale, iar in toamna, alegeri parlamentare. Optez pentru pastrarea datelor alegerilor si nu pentru anticipate, luind in calcul si timpul necesar fondarii unor solutii politice noi, cerute imperativ de societate. E obligatoriu sa liberalizam conditiile, astazi restrictive, de formare a partidelor politice, astfel incit romanii sa aiba timpul si oportunitatea de a putea alege intre mai multe variante la alegerile din acest an", se arata in draft-ul "interventiei cu romanii".

Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Presedintiei Valeriu Turcan a infirmat autenticitatea draft-ului discursului presedintelui Traian Basescu. "Ce a postat domnul Tolontan e o inventie sau cineva face glume pe seama sa", a declarat Turcan.

Vezi draftul discursului lui Traian Basescu de la "interventia cu romanii"!

Foto: Intactimages

UPDATE! CCR: Legea privind comasarea alegerilor, partial neconstitutionala... Guvernul Boc, mazilit de Basescu? Presedintele anunta premier tehnocrat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x