Antena Căutare

Traian Basescu retrimite in Parlament TVA-ul de 5% si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 RON

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni, o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, in care a prezentat concluziile consultarilor purtate la cu liderii partidelor parlamentare care au dat curs invitatiei. Seful statului a anuntat, printre altele, ca va retrimite in Parlament legile privind scaderea TVA la 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

"Voi retrimite azi in Parlament legile pentru reexeaminare si pentru punere in concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei", a spus Traian Basescu.

Un alt anunt facut de seful statului se refera la negocierile cu institutiile externe privind un nou acord. Traian Basescu sustine ca acestea vor incepe in ianuarie 2011 si ca acordul ar urma sa intre in vigoare in continuarea celui care se termina in aprilie.

"Nimeni nu mai poate marsa pe ideea populismului"

Primul subiect dezbatut la consultari s-a referit insa la concluziile celui mai recent consiliu european. Traian Basescu a declarat ca le-a prezentat liderilor politici cele mai importante sase masuri luate la acest consiliu.

Printre acestea se numara: introducerea unor reguli stricte pentru respectarea criteriului datoriei publice si a criteriului deficitului bugetar, gasirea unei game mai largi si mai stricte de sanctiuni in caz de nerespectare a regulilor pactului de stabilitate si crestere, asigurarea conformitatii cadrelor bugetare nationale cu normele si standardele ficale ale UE si instituirea unui mecansim separat de supraveghere a dezechilibrelor macroeconomice din fiecare tara membra a UE.

Referitor la acest subiect, seful statului a tinut sa precizeze ca spera ca presa sa inteleaga mai bine raportul decat Opozitia.

"Nimeni nu mai poate marsa pe ideea populismului ieftin, pentru ca nu mai e acceptat in interiorul UE. Romania a intrat nepregatita in criza ca urmare a populismelor din 2007 si 2008", a spus Basescu.

In debutul intalnirii de la Cotroceni, Traian Basescu le-a spus liderilor politici ca i-a chemat pentru a discuta despre deciziile luate la consiliul de toamna de la Bruxelles, despre concluziile evaluarii FMI, despre intrarea Romaniei in spatiul Schengen, precum si despre prioritatile legate de absorbtia fondurilor puse la dispozitie de FMI si UE.

Liderii Opozitiei nu au luat parte la aceste consultari.

Iata cele mai importante declaratii ale presedintelui Traian Basescu:

- avem obligatia sa revenim la un deficit de 3% la bugetul statului pana in 2012
- trebuie creat un mecanism de solutionare a crizelor in zona euro
- Romania este printre tarile cel mai putin vulnerabile la suspendarea dreptului de vot
- Romania este o tara careia ii va prinde bine setulde masuri adoptate
- Tratatul trebuie sa rezolve sanctiunea politica
- referitor la acordul cu FMI, CE si BM, preconditiile sunt adoptarea legilor pensiilor, salarizarii si bugetului de stat
- este necesara stabilirea proiectelor prioritare ce vor fi finantate de stat
- am discutat despre nevoie modificarii Codului Muncii
- flexibilitatea Codului Muncii este in avantajul oamenilor
- Ordonanta 50 nu este retroactiva
- sustin neplata comisioanelor in situatia platii anticipate a creditului
- voi retrimite azi in Parlament legile votate gresit la Camera Deputatilor, pentru reexeaminare si pentru punere in concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei
- vom incepe negocierile pentru un nou acord in ianuarie 2011
- vom discuta ca acordul sa intre in vigoare in continuarea celui care se termina in aprilie, daca sunt respectate conditiile si acordul va fi dus pana in aprilie

Ponta: Retrimiterea in Parlament a legii privind TVA-ul, o incapatanare a lui Basescu... "Blonda lui Boc” s-ar fi vrut sefa la ANSPDCP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x