Antena Căutare

"Blonda lui Boc” s-ar fi vrut sefa la ANSPDCP

In goana dupa controlul diverselor institutii ale statului, PDL si, in mod explicit premierul Emil Boc, isi promoveaza in functii de conducere propriii oameni adusi, multi dintre ei, chiar de la Cluj, unde colaborasera anterior cu profesorul sau primarul Boc. Numai ca premierul nu se multumeste sa ofere fostilor colaboratori cate un post in structurile de stat, pentru unii dintre acestia fortand chiar obtinerea mai multor posturi. Pe principul "3 in 1" , cel mai recent caz este cel al consilierului de stat la cancelaria premierului, Curt Cyntia Carmen, care, la doar o zi dupa ce reusise sa devina membru titular al Consiliului National de Integritate din partea PDL, s-a zbatut ieri in plenul Senatului sa obtina si functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, institutie importanta in vederea acceptarii in spatiul Schegen. Contracandidatul Cyntiei Curt la aceasta demnitate a fost chiar actualul presedinte al institutiei, Georgeta Basarabescu.

Cele doua candidate si-au prezentat strategia de conducere a institutiei, Cyntia Curt provocand, prin limbajul de lemn si ideile general valabile prezentate, critici si vociferari vehemente din partea senatorilor opozitiei. "Obiectivele specifice pornesc de la cele din strategia pe termen lung dar trebuie imbunatatite.

Un obiectiv foarte important in viziunea strategica e cel al implementarii corecte a legislatiei comunitare si a aquis-ului Schengen, orientarea catre cetatean, cresterea gradului de accesibilitate si predictibilitate", a balmajit Curt.

Intrebata punctual ce parere are despre proiectul CSM de a proteja datele cu caracter personal in proiectul Jurindex (prin care se ofera accesul liber la hotararile judecatoresti pronuntate de instante) si cum au asigurat SUA acest deziderat, Curt s-a limitat sa indice diferentele generale dintre cele doua sisteme de drept.

Amintindu-i-se din sala ca deja mai obtinuse o functie in CNI cu doar o zi inainte, Cyntia Curt a prezentat senatorilor teoria "ineligibilitate vs incompatibilitate". "Daca m-ati vazut ieri ca si candidat pentru CNI - este vorba de o ineligibilitate si nu incompatibilitate", a sustinut ea.

Prin vot, in ciuda sustinerii puterii, candidatura Cyntiei Curt a fost respinsa, Georgeta Basarabescu primind un nou mandat de 5 ani ca presedinte al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Tot articolul, in Jurnalul National

Traian Basescu retrimite in Parlament TVA-ul de 5% si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 RON... Laszlo Tokes cere demisia a trei alesi din conducerea Eparhiei reformate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x