Antena Căutare

Traian Basescu: "Rusia ne e vecina, dar parteneriatul definitiv este cu SUA"

Presedintele Traian Basescu a declarat, in cadrul unei intalniri cu membrii comunitatii romanesti din Chicago, ca "seful politicii externe a statului roman este seful statului", atacandu-l indirect pe ministrul de Externe Andrei Marga, si ca "parteneriatul strategic este cu SUA".

"Seful politicii externe a statului roman este seful statului roman. Deci, parteneriatul strategic este cu SUA. Federatia Rusa ne este vecin, avem interese economice si de securitate in zona, dar parteneriatul nostru definitiv, parteneriatul nostru strategic este cu SUA, plus calitatea de membri ai UE. Iar, din acest punct de vedere, v-a raspuns cea mai autorizata voce a statului roman", a explicat Traian Basescu, raspunzand unei intrebari a unui roman din SUA referitoare la afirmatiile ministrului de Externe Andrei Marga despre admiratia sa pentru Vladimir Putin si necesitatea intaririi cooperarii cu Rusia.

Ulterior, Andrei Marga a venit la microfon si a tinut sa explice contextul declaratiilor sale de la audierile de la comisiile de specialitate ale Parlamentului, precum si atributele stabilite de Constiutie in privinta politici externe.

"Sigur, cum spunea si domnul presedinte, directia politicii externe o stabileste Parlamentul, o stabilesc autoritatile. Si sigur, presedintele este cel care, conform Constitutiei, are intreaga autoritate in acest domeniu", a spus Marga.

Foto: Intactimages / EPA

Victor Ponta: Boc, cel mai umil executant al lui Traian Basescu... Basescu catre romanii din SUA: Romania nu poate oferi un nivel de trai ca aici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x