Antena Căutare

Basescu catre romanii din SUA: Romania nu poate oferi un nivel de trai ca aici

Presedintele Traian Basescu a declarat, in fata romanilor din Chicago, ca "trebuie recunoscut cinstit" ca Romania nu poate sa asigure cetatenilor ei plecati in afara tarii salariile si nivelul de trai din tarile care "nu au trecut prin comunism".

"O sa va dau un motiv pentru care sa ramaneti aici. Unul singur si bun (...) O sa va spun foarte cinstit un lucru: toti ne iubim tara, dar viata nu este numai dragoste de tara, mai este si viata de zi cu zi. In momentul de fata, Romania nu este in masura sa asigure cetatenilor ei salarii, respectiv un nivel de trai, ca in statele care nu au trecut prin comunism, iar acest lucru trebuie recunoscut cinstit. De altfel, eu nu am niciun fel de intelegere pentru demagogia politicienilor care se protapesc la televizor si spun: v-au plecat romanii din tara", a declarat Traian Basescu.

"Aceasta e contradictia: unii spun sa vina romanii inapoi acasa, iar somajul nostru este 7,4%, salariul mediu in Romania este 300 de euro, sa spunem, 400 de dolari", a adaugat presedintele.

Foto: Intactimages

Traian Basescu: "Rusia ne e vecina, dar parteneriatul definitiv este cu SUA"... Basescu, nemultumit de politicieni: Nici ministrii fostului Guvern nu erau mai buni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x