Antena Căutare

Traian Igas: Opozitia se bucura de amanarea aderarii la Schengen

Fostul ministru de Interne, vicele PDL Traian Igas a declarat ca Opozitia "se bucura de amanarea aderarii la Schengen", desi social-democratii "sunt primii care ar trebui blamati, exprimandu-se public si daunator imaginii Romaniei" in ceea ce priveste decizia Consiliului European in acest sens.

"Blamand guvernarea democrat-liberala, si aducand acuzatii nefondate pe faptul ca nu ne-am fi luat rolul in serios in aceasta problematica europeana, reprezentantii Opozitiei uita sa mentioneze ca aceasta guvernare s-a achitat de indeplinirea tuturor criteriilor tehnice, la fel cum uita ca, incepand cu anul 2008, au facut parte din echipa noastra, detinand portofoliul Internelor. Cu toate acestea, cei din PSD se bucura de amanarea aderarii la Schengen, desi sunt primii care ar trebui blamati pentru ca nu s-au achitat de indatoririle care le reveneau ca detinatori ai portofoliului Ministerului Administratiei si Internelor pana la momentul in care acesta a fost preluat de predecesorul meu, Vasile Blaga, cel care a reusit sa redreseze restantele lasate de cei de la PSD, iar mai apoi, eu am preluat si incheiat acest proces de respectare a criteriilor tehnice si de dotare astfel ca Romania s-a achitat in totalitate pe aceasta axa", a spus Traian Igas.

El afirma, de asemenea, ca Ponta si alti parlamentari ai opozitiei faceau lobby in defavoarea Romaniei pentru neaderarea Romaniei la Schengen.

"Vreau sa le reamintesc romanilor ca liderul USL Victor Ponta si cativa parlamentari ai Opozitiei au facut lobby in defavoarea Romaniei pentru neaderarea tarii noastre la Schengen", a adaugat vicepresedintele PDL.

Uniunea Europeana a stabilit ca decizia privind momentul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi luata in septembrie.

Foto: Intactimages

Basescu, despre Schengen: Olanda face un abuz fara limite... Tensiuni in PDL - Ioan Oltean: Miscarea Populara nu e o constructie politica pentru alegerile din 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x