Antena Căutare

Traseismul politic, legalizat in Camera Deputatilor

PDL n-a reusit marti in prima parte a zilei sa le infiinteze UNPR-istilor lui Gabriel Oprea un grup parlamentar si sa le dea posturi in conducerea Camerei Deputatilor pentru ca UDMR a blocat sesiunea de vot final in care ar fi trebuit sa se adopte o hotarare in acest sens.


Infiintarea unui grup UNPR este insa importanta pentru PDL atat pentru a-si consolida majoritatea inaintea motiunii de cenzura, cat si pentru a obtine majoritatea in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. La debutul sedintei de plen, PNL si PSD au contestat introducerea pe ordinea de zi a hotararii de modificare a Regulamentului pentru ca nu exista raportul asupra hotararii, acesta fiind distribuit chiar in timpul sedintei de plen.

Pe fond, infiintarea de grupuri parlamentare ale transfugilor politici este contrara unui alt articol al Regulamentului care arata ca grupurile parlamentare trebuie sa respecte configuratia rezultata din alegeri. Cum UNPR nu a participat la alegeri, nu are nici dreptul de a avea grup parlamentar.

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, i-a acuzat pe pedelisti ca "desconsidera votul cetatenilor" si legalizeaza "dezertarea in masa a parlamentarilor". Tariceanu a mai spus ca rezultatul alegerilor din 2008 a fost viciat de trecerea masiva a parlamentarilor in grupul lui Gabriel Oprea si l-a acuzat pe acesta ca "dezonoreaza functia de ministru si armata intreaga".

"PDL vrea doar sa pastreze functia Robertei Anastase, care a fraudat Legea pensiilor", a conchis Tariceanu. El a anuntat ca PNL paraseste sala de plen in momentul in care majoritatea PDL-UDMR-UNPR vota introducerea pe ordinea de zi a modificarilor la Regulamentul Camerei.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

Victor Ponta: "Respectam decizia CCR, dar ii vom cere presedintelui sa nu promulge Legea Pensiilor"... Revolutionar catre Iliescu: "Basescu este produsul dumneavoastra si al lui Petre Roman"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x