Antena Căutare

Trofeul calitatii: Adrian Nastase, condamnat la 2 ani de inchisoare

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat la doi ani de inchisoare cu EXECUTARE pe fostul premier Adrian Nastase, in dosarul "Trofeul Calitatii". Nastase a fost judecat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat la Presedintie din partea PSD. In acelasi dosar, Irina Jianu a fost condamnata la sase de inchisoare si cinci ani de interzicere a unor drepturi. Decizia ICCJ nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat in 9 ianuarie cercetarea judecatoreasca in dosarul "Trofeul calitatii". Fostul premier Adrian Nastase a declarat, la ultimul termen de judecata, ca este nevinovat si ca procesul este unul politic.

Nastase a fost trimis in judecata in acest dosar in ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influentei sau a autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru alta persoana de bani, bunuri sau alte foloase.

In dosarul "Trofeul calitatii" mai sunt inculpati Irina Jianu, fost inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), fostul sau adjunct, Diana Gasparovici, Mihail Cristian Vasile si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici.

USL intra in greva parlamentara... Dan Voiculescu: Basescu este depasit, speriat, preocupat exclusiv de rafuieli politice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x