Antena Căutare

UDMR, Keleman Hunor: Nu trebuie sa negam posibilitatea ca alegerile anticipate sa fie o alternativa

Kelemen Hunor, ministrul Culturii si Cultelor a facut mai multe declaratii intr-un interviu pentru Jurnalul.ro despre situatia actuala politica si rolul UDMR in coalitie.



"Trebuie sa va spun ca astept motivarea Curtii Constitutionale pentru a se lua o decizie responsabila. Pentru ca in acest moment nu se stie daca legea in ansamblul ei sau doar cateva articole ori puncte din acest act normativ vor fi declarate neconstitutionale. In aceasta situatie din urma, conform procedurilor, se revine in Parlament, pentru corectarea acestor articole. [...]Exista oameni care ne spun ca trebuie sa ne gandim la diferite variante, inclusiv la alegeri anticipate. Exista asemenea voci. Chiar eu am spus ca nu trebuie sa negam aceasta posibilitate ca alegeri anticipate sa fie o alternativa la o adica... Dar de aici si pana la o decizie institutionala mai e cale lunga", a spus liderul UDMR.

Chestionat in legatura cu ce varianta ar avantaja formatiunea pe care o conduce, Kelemen Hunor a ca UDMR-ul este gata oricand sa se prezinta la alegeri.

"Pot sa va spun doar ca sunt oricand gata sa ne prezentam in fata alegatorilor nostri, dar decizia o vom lua noi singuri nu inainte insa de a cunoaste exact motivarea Curtii Constitutionale. Oricum, noi vom merge, probabil, daca nu exista alta posibilitate, la alegeri locale in luna iunie. Daca este cazul, mergem in noiembrie la alegeri parlamentare. Dar pana atunci important este cum motiveaza Curtea Constitutionala aceasta decizie si exact ce este neconstitutional in aceasta lege", a incheiat acesta.

Foto: Intact Images

Basescu: Trebuie sa adoptam noul tratat pana la finele lui 2013, poate mai repede... Deputatii PDL, avertizati sa vina la sedinte cu taierea de pe liste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x