Antena Căutare

Udrea, closca de aur pentru angajatii sai

Mihaela Dinca, secretar general adjunct in Ministerul Dezvoltarii si Turismului, este unul dintre bugetarii de lux ai sistemului de casa promovat de PDL. Potrivit declaratiei de avere, aceasta castiga 56.882 de lei din functia de secretar general adjunct si alti 5.470 de lei din Consiliul de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT). Gurile rele din minister vorbesc insa despre incasari de 300 milioane de lei pe luna pentru doamna Dinca. Potrivit bugetului alocat pentru anul 2009, un secretar general adjunct este incadrat cu un salariu de baza de aproape 4.000 de lei. Dinca este insa si membru al Consiliului de Administratie al ANL si, pana nu demult, incasa 120 milioane de lei pe luna din CA al Eximbank, mai spun surse neavizate.

In timp ce alti bugetari pierd indemnizatii, ajutoare sau procente generoase din salarii, functionarii de rang ai ministrului Dezvoltarii castiga zeci de milioane de lei pe luna. Mihaela Dinca a detinut functia de director al Directiei Juridice, Resurse Umane si Achizitii Publice in cadrul Ministerului Turismului.

Sub semnatura ei s-au derulat mai toate achizitiile ministerului dirijat de Elena Udrea. De altfel, Dinca a devenit cunoscuta in momentul in care s-a constituit comisia parlamentara de ancheta in cazul Elenei Udrea de anul trecut.

Chemata la audieri, Dinca a intrat insa subit in concediu de odihna si a evitat cu eleganta momentul dificil al anchetarii modului in care Ministerul Turismului a manageriat contracte de publicitate prin atribuire directa. Deputatii au constatat ca Ministerul Turismului a folosit un artificiu legislativ prin care a evitat licitatia publica la contractele de publicitate. Cheia in acest demers a fost tocmai Mihaela Dinca.

De altfel, surse din minister sustin ca promovarea in actuala functie de secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltarii este o dovada de recunostinta si prietenie oferita de Elena Udrea. Tot colegii de minister ai doamnei Dinca spun ca aceasta nu inceteaza sa se laude in institutie cu faptul ca Udrea ii e mai mult decat datoare.

Contactata telefonic, Mihaela Dinca ne-a precizat: "A fost decizia mea personala sa nu merg la comisie, pentru ca nu a fost constitutionala. S-a si dovedit de altfel ca lucrurile au fost in regula. In plus, eram in concediu cu fiica mea care era bolnava si nu as fi plecat de langa ea nici daca ma dadeau afara. In plus, nu as putea sa imi permit vreodata sa spun ceva despre doamna ministru. Avem norocul ca institutia aceasta sa aiba un ministru care nu ne cere altceva decat sa respectam legea. In comisia Orban si-a facut singura apararile si nu a avut nevoie de mine".

Tot articolul, in Jurnalul National

Basescu cere Parlamentului aprobarea urgenta a Legilor salarizarii, pensiilor, bugetului si a OUG 50... Victor Ponta: "Basescu si Boc au dat inapoi in privinta indemnizatiei de crestere a copilului"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x