Antena Căutare

Un nou secret al familiei Udrea-Cocos, in interceptarile din dosarul ALRO

Interceptarile din dosarul ALRO scot la iveala un nou secret al familiei Udrea-Cocos. O mai veche afacere - din care oficial Dorin Cocos s-a retras, se dovedeste a fi inca actuala si starneste interesul DNA si al Agentiei Nationale pentru Integritate. Este vorba despre plasarea de forta de munca in strainatate. Mai multe dezvaluiri despre aceasta afacere au fost facute sambata seara, in emisiunea "Exces de putere".

Procurorii au scos la iveala o inregistrare din 2008 a unei convorbiri intre Dorin Cocos si omul de afaceri sibian Daniel Cozac, patronul al unei firmei care face transport de forta de munca in strainatate.

Oficial, intre cei doi nu exista nicio asociere pe care Registrul Comertului sa o stie. Neoficial insa, legaturile ar fi tesute in aceeasi retea de interpusi prin care Dorin Cocos si Elena Udrea au operat in ultimii ani.

DISCUTIE DORIN COCOS - DANIEL COZAC

Cocos: Salut, Dani!
Dani: Servus!
Cocos: Noi acuma unde avem muncitori? In ce zona avem noi muncitori, unde
e Marcel, acolo?
Dani: In Huelva.
Cocos: Huelva?
Dani: In sud de tot, inspre Portugalia. Acolo, jos de tot, la ocean.
Cocos: Inspre Portugalia? Dincolo de Marbella?
Dani: Stai sa ma uit pe harta! Nu, Marbella e in partea ailalta. Huelva e
langa Sevilla.
Cocos: Ok. Tu unde esti?
Dani: In Sibiu.
Cocos: Bravo! Bine, ok.

In 2005, Dorin Cocos detinea monopolul pe piata la trimiterea de forta de munca in strainatate. Asta pentru ca, printr-un acord de colaborare incheiat cu Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, numai firma sa era abilitata sa emita certificate medicale pentru cei care doreau sa munceasca peste hotare.

Oficiul era condus de Daniela Andreescu, o veche prietena a cuplului Udrea-Cocos, care a ajuns ulterior consilier de stat la Cotroceni si apoi sef al Secretariatului General al Guvernului. In urma devoalarii in presa a afacerii, in 2006 firma lui Cocos a intrat in dizolvare.

In acelasi timp insa, asociata sa de la Centrul de Expertiza Medicala a Fortei de Munca SA., Anca Dinu, a infiintat o societate noua, cu acelasi obiect de activitate: O.S.L.O. International Company SRL.

Anca Dinu s-a retras ulterior din firma si isi face aparitia Daniel Cozac. Dupa ce dl Cocos este audiat de procurori si afla ca a fost interceptat, coincidenta sau nu, firma este lichidata.

Sursa: Antena3

Udrea: Nu candidez la Presedintie, la Primaria Capitalei sau la functia de premier... USL renunta la cota unica. Vezi toate masurile propuse de Opozitie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x