Antena Căutare

UNPR: Motiunea de cenzura a Opozitiei este un act demagogic

Parlamentarii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) nu vor vota motiunea de cenzura, a declarat, astazi, la finalul Biroului Politic Permanent National, purtatorul de cuvant al grupurilor parlamentarilor independenti, Valeriu Steriu.

"Parlamentarii UNPR vor fi prezenti in sala, dar nu vor participa la procesul de vot. Nu vom legitima, nici macar cu un vot impotriva, o motiune fara fond, fara sens si fara finalitate. Pentru noi, aceasta motiune este doar un balon de sapun si o vom trata ca atare. UNPR sustine in continuare guvernul si va demonstra acest lucru la fel de coerent si consecvent ca si pana acum. UNPR considera ca in acest moment, singura varianta realista de guvernare este asigurata de actuala majoritate, solida si transparenta, care si-a asumat, cu mult curaj, lupta impotriva crizei economice", a precizat Steriu.

El a subliniat ca progresistii considera motiunea de cenzura un act demagogic si nu o actiune politica responsabila, adaugand ca miza opozitiei nu este sa inlocuiasca actualul Guvern, ''pentru ca este clar ca nici PSD si nici PNL nu au nici intentia si nici capacitatea sa isi asume guvernarea intr-o perioada extrem de dificila pentru Romania''.

"UNPR este consecvent in actiunea sa politica si nu vota motiunea de cenzura depusa de Opozitie. Consideram ca aceasta motiune este un demers politicianist, gandit sa slujeasca intereselor unor lideri de partide si nu interesului national. Aceasta motiune nu-si propune sa rezolve problemele economice si sociale, nu ofera o alternativa si nici macar nu contureaza o perspectiva pentru viitorul imediat. Este evident ca aceasta motiune este rezultatul unei competitii de imagine in interiorul Opozitiei, competitie in care liderii PSD si PNL sunt dispusi sa sacrifice stabilitatea economica, predictibilitatea si - cel mai grav - sansele Romaniei de a iesi cat mai repede din criza", a spus liderul progresist.

Tot articolul, in Jurnalul National

Ponta: PSD mai are nevoie de 4 voturi ca motiunea sa treaca... Presedintele PSD Targu Mures si-a dat demisia din toate functiile din partid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x