Antena Căutare

UPDATE! BPN al PSD vrea schimbarea presedintelui Senatului. Geoana se tine de scaun

Membrii Biroului Permanent National ii solicita in mod oficial lui Mircea Geoana sa se retraga benevol de la presedintia Senatului, au declarat, pentru Mediafax, surse de la varful partidului.

UPDATE 18.40: Geoana despre schimbarea sa: "Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg calculul din spatele deciziei"

UPDATE 17.55: Sedinta Senatului nu a mai fost reluata dupa pauza de consultari. Discutiile vor fi reluate miercuri.

UPDATE 17.35: Ponta a afirmat ca refuzul lui Geoana de a accepta decizia BPN, de a-l inlocui la sefia Senatului cu Titus Corlatean, va fi analizata de comisia de integritate morala a partidului.

UPDATE 17.05: Grupul PSD de la Senat a votat revocarea din functie a lui Mircea Geoana, cu 22 de voturi pentru si 5 impotriva, si a anuntat in plen retragerea sprijinului politic al lui Geoana. Grupurile parlamentare au luat o pauza pentru consultari.

UPDATE 17.00: Mircea Geoana a declarat la sfarsitul sedintei BPN al PSD ca nu renunta la presedintia Senatului. "Este o decizie gresita si pripita, ce va pune pe tava functia actualei Puteri. Decizia face rau partidului si nu tine de strategie. Calculul strategic e meschin (...) Decizia finala se va lua printru-un vot in Plen (...) Cei care au luat decizia schimbarii mele, trebuie sa si-o asume", a spus Geoana.

UPDATE! 16.30 - Victor Ponta si Ion Iliescu discuta, la aceasta ora, cu Mircea Geoana despre plecarea sa din functie. PSD va propune in plenul Senatului revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte. Locul lui Geoana ar urma sa fie preluat de Titus Corletean, iar Geoana ar urma sa preia comisia de politica externa a Senatului.

UPDATE 15.45: Presedintele PSD, Victor Ponta, a refuzat sa anunte decizia BPN al PSD referitoare la Mircea Geoana. "Merg si discut la grup cu colegii senatori. La iesire, va comunic decizia colegilor mei"

UPDATE 15.30: Liderul liberal, Crin Antonescu​, a declarat ca PNL va sustine hotararea pe care o va lua PSD:
"luam act de hotararea PSD si sa o sustinem"


UPDATE 15.22:
Membrii BPN al PSD au votat decizia prin care sa-i solicite lui Geoana sa renunte la presedintia Senatului. Decizia a fost luata cu doar un vot impotriva.

"Oferta" catre fostul lider al PSD ar include prelurea presedintiei Comisiei de politica externa a Senatului, condusa in prezent de Titus Corlatean, care l-ar putea inlocui in functie pe Mircea Geoana.

Conducerea PSD ii va propune lui Mircea Geoana sa se retraga de bunavoie de la conducerea Senatului, iar in schimb sa preia conducerea Comisiei de politica externa a Senatului, anunta Adevarul.


Liderii PSD au fost deranjati de faptul ca Geoana a declarat, in cadrul unui interviu, ca vrea sa candideze, din nou, la alegerile prezidentiale.

De asemenea, si vizita pe care Geoana a facut-o in SUA a fost motiv de confuzii si disensiuni.




Reactiile politicienilor la inlocuirea lui Geoana - Ion Iliescu: "Sper sa aiba minimum de inteligenta sa accepte&qu... Referendum Constanta: Vot fara sanse de a fi validat, prezenta de 43%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x