Antena Căutare

Reactiile politicienilor la inlocuirea lui Geoana - Ion Iliescu: "Sper sa aiba minimum de inteligenta sa accepte"

Reactiile politicienilor la decizia liderilor PSD de a-l inlocui pe Mircea Geoana de la conducerea Senatului nu au intarziat sa apara. Daca liderul PSD Victor Ponta a refuzat sa confirme sau sa infirme decizia luata, seful liberalilor, Crin Antonescu, a declarat ca va sustine hotararea PSD-ului.

UPDATE 16.20: Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat ca are un punct de vedere vizavi de schimbarea lui Mircea Geoana, dar ca nu vrea sa si-l exprime. "PSD are dreptul sa faca rocada. Sper ca Geoana sa aiba minimum de inteligenta necesara sa accepte si sa nu mearga pe calea demisiei", a declarat Ion Iliescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a refuzat sa confirme sau sa infirme decizia luata in cadrul BPN. Social democratul le-a spus jurnalistilor ca va da mai multe informatii dupa ce va discuta cu colegii senatori.


"Merg si discut la grup cu colegii senatori si va spun ce s-a intamplat. La iesire va comunic decizia colegilor mei. Vreau sa discut cu colegii mei senatori inainte sa va spun", a declarat Ponta.

Liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat ca PNL va sustine hotararea pe care o va lua PSD.

"Decizia PNL nu poate fi decat una: luam act de hotararea PSD si sa o sustinem. Functia de presedinte a Senatului revine grupului PSD, care va decide daca Geoana sau altcineva o va detine", a declarat Antonescu.

"Sigur ca Mircea Geoana a gresit cand a declarat ca vrea sa candideze la alegerile prezidentiale. Avem USL si aici e totul clar: Victor Ponta premier, iar Crin Antonescu candideaza la presedintie. Nu stiu daca vizita in SUA a fost privata, personala sau nu stiu de care natura. PSD nu trebuie sa piarda functia de la Senat, care a fost obtinuta legal si corespunzator. Nu cred ca o asemenea pozitie poate fi atacata de PDL
", a declarat Marian Oprisan.

Senatorul Toni Grebla a declarat ca PSD risca sa piarda sefia Senatului, daca ii retrage sprijinul lui Mircea Geoana.

"Nu ar trebui sa dam vrabia din mana pe cioara de pe gard. Partidul care a desemnat presedintele poate sa ii retraga sprijinul politic si face propunerea pentru a alege noul presedinte al Senatului. Insa ai nevoie de majoritatea votului senatorilor, adica 69 de voturi. In prezent noi nu avem o asemenea majoritate si riscam sa pierdem sefia Senatului", a declarat Grebla la Tvr Info.



Geoana despre schimbarea sa: "Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg calculul din spatele deciziei"... UPDATE! BPN al PSD vrea schimbarea presedintelui Senatului. Geoana se tine de scaun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x