Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

UPDATE! Catalin Voicu ramane in libertate

Senatorul PSD Catalin Voicu ramane in libertate, dupa ce instanta suprema a respins, luni, cererea de rearestare facuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE! Catalin Voicu ramane in libertate. El avea de ispasit o pedeapsa de 9 ani de inchisoare. DNA a cerut noua ani de inchisoare pentru Voicu.

DNA solicita arestarea senatorului Catalin Voicu

Procurorii DNA au solicitat, luni, instantei supreme arestarea senatorului PSD Catalin Voicu, deoarece acesta nu s-a prezentat la ultimul termen de judecata, conform obligatiilor prevazute in decizia de eliberare sub control judiaciar a acestuia din iulie 2011.

Instanta suprema a reluat, luni, dezbaterile in procesul in care senatorul Catalin Voicu este acuzat, alaturi de Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic, de fapte de coruptie. Iar cum acesta nu s-a prezentat in instanta la termenul din 20 aprilie, DNA a cerut instantei revocarea controlului judiciar in cazul senatorului Voicu si rearestarea acestuia pentru 30 de zile.

DNA considera ca Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul de judecata din 20 aprilie, data la care avocatii senatorului anuntau ca acestuia i s-a facut rau, din cauza bolii sale de inima. Ulterior, in data de 27 aprilie, senatorul a fost vazut in Parlament, la motiunea de cenzura care era dezbatuta la acea data. Dar avocatii senatorului au adus la termenul de luni documente medicale justificative din care rezulta ca in 20 si 27 aprilie Catalin Voicu a avut variatii ale ritmului cardiac.

Senatorul Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata de DNA, pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Conform DNA, in perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu, "prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator", ar fi primit de la Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul ICCJ (Florin Costiniu, n.r.), in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, in luna august 2009, Voicu ar fi pretins si primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale.

Foto: Intactimages

Recomandari