Antena Căutare

UPDATE! CCR: Decizia comasarii alegerilor, amanata pentru 18 ianuarie

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au amanat, miercuri, pentru 18 ianuarie, dezbaterea sesizarii depusa de USL privind constitutionalitatea legii privind comasarea alegerilor in anul 2012.Sesizarea a fost depusa la CCR pe 22 decembrie 2011.

Uniunea Social Liberala a contestat la scurt timp dupa ce Parlamentul a respins o motiune de cenzura a Opozitiei pe aceasta tema. "USL avertizeaza ca respingerea motiunii de cenzura, prin obligarea parlamentarilor puterii sa nu participe la vot, nu face decat sa mentina Romania pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat in ultimii ani. USL va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la Legea privind comasarea alegerilor", se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al PSD pe 22 decembrie.


USL solicita prin aceasta sesizare adresata CCR sa se constate "neconstitutionalitatea prevederilor Legii privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale si a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012, precum si pentru modificarea si completarea Titlului I al Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului si pentru modificarea si completarea Legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale 215/2001 si a Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali".

Reprezentantii USL considera ca actul normativ "dispunand cu privire la comasarea alegerilor stabileste in realitate si o prelungire cu aproximativ 6 luni a mandatelor alesilor locali, aflati in prezent in functie, de vreme ce acestia si-au dobandit mandatele ca urmare a alegerilor ce au avut loc in iunie 2008".

sursa: Jurnalul

Institutul de Politici Publice: Preocuparea Legii Sanatatii este asigurarea profitului firmelor de asigurare private... Victor Ponta: Regret ca Basescu nu mai are curajul de a merge in mijlocul oamenilor...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x