Antena Căutare

UPDATE! Demisii in PDL: Petru Filip, Eugen Uricec si Ioan Sbirciu au parasit partidul

Sedinta cu scandal luni, in Biroul Permanent al National al PDL, ce a culminat cu demisia unuia dintre apropiatii lui Vasile Blaga. Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, si-a anuntat astfel decizia de a trece in Partidul National Liberal. Dupa demisia lui Petru Filip, deputatul Eugen Uricec si senatorul Ioan Sbirciu parasesc PDL.

UPDATE 2! Eugen Uricec a precizat ca trece de la PDL la PSD din motive personale. Uricec este deputat de Suceava.

Si senatorul Ioan Sbirciu a anuntat, luni, in plen, ca a demisionat din PDL si ca va activa in continuare in cadrul PC. El a mentionat ca nu mai face parte din grupul parlamentar al PDL. Ioan Sbirciu este senator de Bistrita-Nasaud.

"Multumesc foarte mult grupului pentru modul in care am fost primit. Este o optiune personala. Multumesc foarte mult. Voi activa in cadrul Partidului Conservator", a precizat senator, conform Medaiax.

UPDATE! Senatorul PDL de Brasov, Marian Rasaliu a fost convins de Emil Boc sa ramana in PDL.

Fostul primar al Oradei si europarlamentar PDL a fost ales si confirmat inca din 2008 in Grupul PDL de la Senat.

Filip, senator de Bihor, fusese numit ca vicepresedinte al Senatului odata cu revocarea din functie a lui Mircea Geoana, dupa ce PSD i-a retras sprijinul pentru cea de-a doua functie in stat.

Si secretarul PDL negociaza cu PNL-ul

Si senatorul PDL de Brasov, Marian Rasaliu si-a anuntat demisia din partidul aflat la Putere. Mai multe surse spun ca acesta negociaza deja cu PNL pentru un posibil transfer. Senatorul de Brasov Marian Rasaliu detinea pozitia de secretar al grupului parlamentar PDL.

Senatul are in acest moment 70 de membrii USL, uniunea avand majoritatea. In cadrul intalnirii din BPN al PDL Vasile Blaga ar fi fost acuzat ca a discutat pe ascuns cu cei din USL.

Boc, in sedinta PDL: Mai bine trece Petru Filip la USL decat sa treaca proiectul sau de lege

Surse din PDL au declarat pentru Mediafax ca trecere lui Filip la PNL a venit ca urmare a discutiilor pe baza unui proiect de lege pe educatie, Boc fortandu-l sa plece la USL, mai degraba decat sa voteze proiectul de lege.

"Boc a spus ca e mai bine sa treaca Filip la USL decat sa votam proiectul de lege", a precizat un participant la sedinta BPN al PDL, citat de Mediafax.

Proiectul de modificare a Legii educatiei, initiat de Petru Filip si Catalin Croitoru, a fost depus in mai 2011 la Parlament si vizeaza cresterea autonomiei universitatilor particulare si confesionale.


Foto: Intact Images

Radu Berceanu: "Toti cei care pleaca din PDL sunt niste tradatori"... Un fost senator UDMR a lovit pe trecerea de pietoni un copil de 6 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x