Antena Căutare

UPDATE! Guvernul Ponta a fost validat cu 284 de voturi "pentru"!

Guvernul condus de Victor Ponta a fost investit, luni, de Parlament, cu 284 de voturi "pentru" si 92 de voturi "impotriva", conform rezultatului anuntat oficial de catre secretarul Camerei Georgian Pop. Votul a fost secret, exprimat cu bile. Pentru ca Guvernul sa fie investit erau necesare voturile favorabile a 231 de parlamentari.

UPDATE 22.50: Premierul Victor Ponta a depus juramantul in prezenta mamei, sotiei si a socrului

UPDATE 22.35: Guvernul Ponta depune juramantul la Palatul Cotroceni

UPDATE 21.00: Presedintele Traian Basescu a semnat mandatele ministrilor. Guvernul Ponta depunde juramantul la ora 22.30.

UPDATE 20.15: Membrii Cabinetului Ponta urmeaza sa depuna juramantul in aceasta seara, la Palatul Cotroceni

UPDATE 19.58: Conform rezultatelor oficiale, Guvernul Ponta a trecut cu 284 de voturi "pentru", cu 53 de voturi mai multe decat avea nevoie. 92 de parlamentari au votat impotriva.

UPDATE 19.55: Guvernul Ponta a fost validat cu 271 de voturi "pentru", potrivit USL.

UPDATE 19.00: A inceput votul pentru investitura!

UPDATE 18.30: Elenei Udrea, in plen: Domnule prim ministru, dupa 3 ani in care ati spus ca guvernele PDL trebuiau sa procedeze altfel, dar nu ati spus cum, veti avea sansa asa aratati tarii intregi cat de capabili sunteti (...) Mi-as dori ca vorbele frumoase pe care le-ati spus de-a lungul timpului sa devina adevaruri, mi-as dori sa puteti dubla pensiile si salariile, mi-as dori sa faceti 3000 de km de autostrada intr-un an, mi-as dori sa traiesc in acea tara in care totul se face peste noapte si fara costuri (...)"

UPDATE 18.25: Calin Popescu Tariceanu: Dupa trei ani si jumatate ii inceteaza mandatul de premier lui Basescu

UPDATE 17.50: Senatorul PDL Vasile Blaga a declarat, in plen, ca PDL nu va vota lista Guvernului Ponta deoarece nu are niciun motiv sa sustina "aceasta formula guvernamentala insailata in graba, lipsita de viziune strategica"

UPDATE! 16:46 Parlamentul voteaza Guvernul. Ponta: Vom renegocia si a opri contractele bilaterale cu baietii destepti

UPDATE! 14:31
Ultimul care asteapta avizul comisiilor de specialitate este Ioan Mang, propus pentru ministerul Educatiei.

Noul ministru propus al Educatiei: Clasa ZERO s-ar putea desfiinta!

UPDATE! 14: 26 Vasile Cepoi, propus pentru conducerea ministerului Sanatatii, Victor Paul Dobre - propus ca ministru delegat pentru Administratie. Andrei Marga - pentru ministerul Afacerilor Externe si Eduard Hellvig pentru ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului au primit si ei avizat favorabil.



UPDATE! 13:31 Florin Georgescu a primit avizul favorabil din partea comisiilor de specialitate pentru functia de ministru al Finantelor dupa audieri record de mai bine de doua ore si jumatate. Si Corneliu Dobritoiu, propus pentru conducerea ministerului Apararii Nationale a fost avizat favorabil.

UPDATE! 13:05 13 ministrii au primit pana la aceasta ora avizul favorabil al Comisiilor din Parlament. Dan Nica la Ministerul Comunicatiilor, Liviu Pop pentru Dialog social, Rovana Plumb la Mediu si Lucian Isar, ministrul delegat pentru mediul de afaceri, au primit si ei avizul favorabil al comisiilor de specialitate.

Nica: "Posta va fi restructurata si privatizata. Din 100 de directori raman 10"

UPDATE! 12:38 Ovidiu Silaghi a primit avizul favorabil al comisiilor pentru functia de ministru al Transporturilor, iar Mariana Campeanu, pentru portofoliul Muncii.

De asemenea si Mircea Dusa a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate pentru functia de ministru al Relatiei cu Parlamentul.

"Reducerea contributiilor sociale va fi cuprinsa in programul de guvernare viitor. Nu se poate sa facem acest lucru pe bugetul construit de dumneavoastra. Se va face concomitent cu cresterea salariului minim", a declarat Campeanu.

UPDATE! 12:18 Leonard Orban a primit avizul favorabil al tuturor membrilor din comisiile de specialitate, pentru functia de ministru al Afacerilor Europene.





UPDATE! 12:01
Mircea Diaconu, propunerea USL pentru ministerul Culturii a primit aviz favorabil.

Diaconu: Cultura a fost Cenusareasa tuturor Guvernelor

UPDATE! 11:53 Titus Corlatean, ministrul propus la Justitie, si Daniel Constantin, ministrul nominalizat la Agricultura, au primit avizul favorabil al comisiilor.

UPDATE! 11:34 Si Ioan Rus a fost avizat favorabil pentru ministerul Internelor.

Rus: "In startul mandatului nu am in proiect niciun fel de restructurari masive". [...] Stiu ce trebuie sa facem pentru deblocarea dosarului Schengen

UPDATE! 11:28 Daniel Chitoiu, ministrul desemnat al Economiei, a primit aviz favorabil din partea comisiei.

Chitoiu: Procedura de privatizare a Cupru Min va fi reluata in termen de 4 luni de la primirea avizului de mediu

UPDATE! 11:20 UDMR nu voteaza guvernul Ponta. Kelemen Hunor: Premierul desemnat nu ne-a cerut sustinerea. Pe de alta parte, USL si grupul parlamentar al minoritatilor nationale au semnat, luni, un acord de colaborare.


Conform Regulamentului, dupa aprobarea ordinii de zi, presedintele de sedinta da cuvantul candidatului desemnat pentru functia de prim-ministru, in vederea prezentarii programului de guvernare si a listei Guvernului. In continuare, iau cuvantul reprezentantii grupurilor parlamentare pentru exprimarea punctelor de vedere, iar dupa incheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare a increderii Guvernului. Votul este secret si se exprima prin bile.

Potrivit Constitutiei, Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, astfel ca, pentru aprobarea Cabinetului Ponta sunt necesare 231 de voturi "pentru".

Deseara, Guvernul Ponta urmeaza sa depuna juramantul in fata presedintelui Traian Basescu si daca totul va decurge fara probleme, maine dupa-amiaza va avea loc prima sedinta de Guvern cu noii ministri.






Foto: Intact Images

Ioan Rus: Stiu ce trebuie sa facem pentru deblocarea dosarului Schengen... Cabinetul Ponta retrage recursul depus de MRU la decizia Curtii de Apel privind UMF Targu Mures...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x