Antena Căutare

UPDATE! Ioan Oltean se declara nevinovat in dosarul DNA: "E o comanda politica"

Un nou deputat PDL este cercetat de procurorii DNA, dupa fostul parlamentar al PDL, Mihai Boldea. Este vorba despre Ioan Oltean, secretarul general al partidului democrat-liberal, care se pare ca este implicat in dosarul licitatiilor trucate de la Bistrita.

UPDATE! Ioan Oltean a tinut sa se declare nevinovat in dosarul in care este cercetat de DNA, alaturi de alti 3 oameni de afaceri din Bistrita.

"Nu am niciun amestec in acest dosar. Nu am nicio calitate. Nu m-am intalnit cu nimeni, nu am promis nimanui nimic. Sunt doar cateva convorbiri din care nu rezulta ca nu m-am intalnit cu nimeni. Va asigur ca nu am niciun fel de implicare. Solicit public DNA-ului sa faca public verdictul, pentru ca nu am niciun fel de implicare. [...] Am fost un simplu spectator al acestui dosar. Probele sunt categorice si spun ca sunt nevinovat. [...] Aceasta conversatie telefonica nu a avut loc de la mine din birou. [...] E o comanda politica fie din afara partidului, fie din interior. Ma astept la orice", a spus Oltean luni dimineata.

Procurorii il suspecteaza pe acesta ca ar fi sprijinit gruparea acuzata de presupuse deturnari de fonduri prin contracte de colectare de deseuri la Bistrita.

Conform unor probe la dosar Ioan Oltean s-ar fi implicat in aceasta afacere.

"Toate aceste convorbiri demonstreaza in mod cert ca asocierea constituita de Popescu Lazar, Istrate Ion si Sabau Ioan Claudiu beneficiaza de sprijinul lui Andreica Ioan si, respectiv, a deputatului Ioan Oltean/ Acestia aveau posibilitatea efectiva de a influenta atribuirea anumitor licitatii catre firmele clientelare", conform referatului DNA.

Cei trei oameni de afaceri din Bistrita, printre care si fostul secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, Ioan Andreica, sunt acuzati de dare de mita si fals. Acestia ar fi apelat la demnitari pentru a obliga firmele vizate sa incheie contracte de consultanta cu societatile lor.



Foto: Intact Images

Udrea se compara cu Thatcher: "Si ea era o domnisoara blonda, cu tocuri si posete"... Sedinta cu electrosocuri! Mai multi alesi s-au electrocutat cu microfonul tribunei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x