Antena Căutare

UPDATE! Leonard Orban va conduce viitorul Minister al Fondurilor Europene

Consilierul prezindential pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, a primit acordul coalitiei pentru a conduce Ministerul de Coordonare a Absorbtiei Fondurilor Europene, potrivit Mediafax.

UPDATE! Emil Boc: "Voi trimite Parlamentului propunerea ca Leonard Orban sa conduca Ministerul Fondurilor Europene." Premierul a anuntat ca miercuri va trimite Parlamentului propunerea ca Leonard Orban, consilierul prezidential pe probleme de afaceri europene, sa conduca Ministerul Fondurilor Europene, potrivit Mediafax.




Surse politice au declarat ca infiintarea unui minister de Afaceri Europene, condus de liderul UNPR Marian Sarbu sau de consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european, si care sa gestioneze inclusiv proiectele finantate din fonduri UE, a fost discutata de presedintele Basescu cu premierul Boc, la Palatul Victoria.

Sursele au mai precizat atunci ca viitorul minister al Afacerilor Europene va coordona Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din subordinea premierului si, probabil, Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi, nu si autoritatile de management, urmand sa fie condus de o persoana cu rang de ministru.

Leonard Orban a fost, in perioada 2001-2004, negociator-sef adjunct al Romaniei cu Uniunea Europeana, iar din decembrie 2004 pana in aprilie 2005 a fost negociator-sef cu Uniunea Europeana.

Kelemen Hunor: “Ministerul pentru fondurile UE va fi o interfata cu Bruxelles-ul”... Vezi "perlele" gramaticale ale politicienilor romani, aparute in declaratiile de avere!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x