Antena Căutare

UPDATE! Mircea Geoana, exclus din PSD: "Adio, tovarasi, pe curand, prieteni!"

Comitetul Executiv al PSD s-a pronuntat in favoarea excluderii lui Mircea Geoana din partid, cu 50 de voturi pentru si 5 impotriva.

UPDATE 20.35: Victor Ponta: "A fost o decizie grea, regret ca am ajuns in acest punct, nu cred ca a fost in interesul PSD aceasta discutie, ne despartim pentru moment de domnul Geoana"

UPDATE 20.30: Ion Iliescu:"A fost de o obraznicie fara seaman. Nu a invatat nimic dupa ce a pierdut alegerile din 2009"

UPDATE 19:46: Mircea Geoana, exclus din PSD: Este o decizie nedreapta. Adio, tovarasi!

UPDATE 19.00:
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a refuzat sa iasa din CExN la momentul deliberarii, el solicitand vot deschis si spunand ca doreste sa se uite in ochii prietenilor sai, au precizat surse din partid, potrivit Mediafax.

UPDATE 18.45: Marian Vanghelie (presedintele PSD BucurestiI), Oana Mizil (presedintele PSD Calarasi), Adrian Popescu (presedintele PSD Giurgiu), Bunea Stancu (presedintele PSD Braila) si Dumitru Buzatu (presedintele PSD Vaslui) se numara printre cei care, prezenti la CEx, s-a opus explicit sau voalat excluderii lui Geoana din PSD. Printre sustinatorii lui Geoana s-au aflat si Ion Prioteasa, presedinte CJ Dolj, si Constantin Boscodeala, primar al municipiului Buzau.

UPDATE 18.35: Votul in CEx se apropie de final. Pentru ca Mircea Geoana sa poata fi exclus din PSD este nevoie de doua treimi din voturi, adica din cele 60, 39 sa fie "pro".

UPDATE 18.30: Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a acuzat, in CExN, modul in care este tratat Mircea Geoana, Victor Ponta raspunzandu-i ca daca vrea congres extraordinar, propunerea va fi imediat supusa la vot, insa primarul sectorului 5 nu a facut o propunere concreta. Potrivit unor surse, Vanghelie a ezitat sa faca o propunere concreta privind convocarea unui congres extraordinar, afirmand ca ar fi utila organizarea doar a unui Consiliu National.


UPDATE 18.16:
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, le-a reprosat in Comitetul Executiv al PSD, lui Ion Iliescu si Adrian Nastase ca il "gireaza" pe Victor Ponta in tentativa acestuia de a-l exclude din partid, potrivit unor surse din CEx, citate de Mediafax. "Adrian, acum vad ca il girezi pe Victor, dar la Congres (din 2010 - n.r.) ti-a fost frica sa te bagi cu Ponta", i-a spus Geoana lui Nastase, potrivit surselor mentionate.

UPDATE 17.30:
A inceput votul pentru excluderea lui Mircea Geoana!

UPDATE 17.20: Marian Vanghelie: "Nu voi vota pentru excluderea lui Mircea Geoana"

UPDATE 17.00: Conducerea PSD a propus ca vicepresedintele Senatului si vicepresedinte PSD Ioan Chelaru sa preia atributiile lui Mircea Geoana la Senat. Geoana a refuzat propunerea.

UPDATE 16.10: Ion Iliescu a negat informatiile potrivit carora ar fi propus suspendarea pentru un an a lui Geoana, ca alternativa la excluderea acestuia din partid.

UPDATE 16.05: Victor Ponta a prezentat ordinea de zi a sedintei. Printre altele, Ponta l-a propus pe Calin Popescu Tariceanu in functia de cordonator al comisiei USL privind suspendarea lui Traian Basescu.

UPDATE 15.55: Mircea Geoana a ajuns in "sala de judecata". El a declarat ca tot nu stie de la ce a pornit acest scandal si ca isi doreste o clarificare a lucrurilor. Geoana a afirmat retoric ca "Intrebarea adevarata este daca PSD poate sa mearga mai departe fara Mircea Geoana".

Potrivit unor surse, 38 de presedinti de organizatii judetene si de sector au mandate pentru a vota excluderea lui Mircea Geoana.

Zece presedinti de organizatii insa vor vota impotriva excluderii lui Geoana sau se vor abtine de la vot. Iar mai multi membri PSD au estimat ca vor pleca din partid, daca Geoana va fi exclus.

Ion Iliescu ar putea propune Comitetului Executiv al PSD suspendarea lui Mircea Geoana pentru un an, ca solutie arbitrara.

CITESTE si...

"Ultimele cuvinte" ale lui Mircea Geoana: PSD-ul merge in degringolada, cu o strategie facuta pe genunchi

"Piesa" in care joaca Geoana a mai fost pusa in scena, in 2006: "Matusa Tamara", cu Nastase in rol principal

Stire in curs de actualizare...

Sursa: Antena3

Foto: Hepta

Sebastian Lazaroiu: Mircea Geoana va fi exclus din PSD, dar nu va pierde functia din Senat... Legea asistentei sociale, adoptata de deputati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x