Antena Căutare

UPDATE! USL ataca guvernul Boc in Parlamentul European

USL aduce "derapajele democratice" ale Puterii de la Bucuresti, pe ordinea de zi a Parlamentului European, a anuntat sambata Rovana Plumb, vicepresedintele socialistilor din PE. Premierul a cerut pesedistilor ca situatia sa nu ajunga in adunarea europeana pentru ca ar putea bloca fondurile pe care tara noastra le primeste.

UPDATE 21:06 Victor Ponta: Nimeni din USL nu a vorbit despre blocarea fondurilor europene

UPDATE 21:03 Emil Boc: PDL cere PSD sa nu solicite blocarea fondurilor europene pentru Romania. Dialogul trebuie sa fie calea de urmat si nu umblatul cu para la Inalta Poarta.

"Inteleg ca este an electoral si opozitia isi doreste cu ardoare sa ajunga la putere, dar trebuie sa aiba o limita. [...] Nu ne putem juca cu interesul Romaniei", fiind in joc cele 6 miliarde de euro pe care Romania vrea sa le obtina de la Uniunea Europeana in 2012",
a mai declarat premierul.



Astfel, sambata in PE va avea loc o dezbatere pe tema"derapajelor democratice" ale guvernului de la Bucuresti, care va fi finalizata cu o rezolutie.

„Impreuna cu Victor Ponta si Crin Atonescu, vom continua in cursul urmatoarei saptamani sa prezentam in cadrul PE, prin organizarea unei dezbateri publice pe asemanarea dintre profilul Traian Basescu si profilul Viktor Orban din Ungaria, despre derapajele democratice din Romania, urmand ca in cadrul PE sa avem o dezbatere care va fi finalizata cu o rezolutie in ceea ce priveste Romania", a spus Plumb, potrivit Mediafax.

Desi PSD nu va cere sanctiuni, exista posibilitatea invocarii articolului 7 din Tratatul UE, ce ar atrage blocarea fondurilor si a dreptului de vot al Romaniei in UE.

"Nu ne vom opri doar la palierul PE, vom merge mai departe catre Executiv si catre Consiliu, pentru ca privirile sa se indrepte catre Romania. Daca derapajele democratice vor continua, este clar ca in cadrul dezbaterilor din PE se poate invoca articolul 7 din tratat, care inseamna sanctiuni institutionale la adresa Romaniei. Nu dorim acest lucru, dar solicitam in mod expres ca acest Guvern si Traian Basescu si plece. Una dintre sanctiuni se poate regasi prin declansarea oricarei proceduri de infringement, pe oricare domeniu, blocarea fondurilor europene si dreptul de vot, dreptul de exprimare in Consiliul al pozitiei unui stat membru", a declarat ea intr-o conferinta de presa la sediul central al PSD din Capitala.

Foto: Intact Images

Ponta: Udrea nu este romanca. Udrea traieste in lumea ei, a domnului Basescu si a celor foarte bogati... Victor Ponta: Fiecare zi in care acest Guvern ramane in functie este o zi in care Romania pierde bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x