Antena Căutare

USL a depus motiunea simpla pe Agricultura. Vezi ce solicita Guvernului!

Uniunea Social Liberala a depus, miercuri, la Senat, textul motiunii simple pe domeniul Agriculturii, "Agricultura falimentara, dar politizata". In acest document, USL solicita Guvernului elaborarea unui Program national de siguranta alimentara a Romaniei, modificarea Legii camerelor agricole, dar si plata de urgenta a datoriilor restante catre fermieri.

Totodata, PSD, PNL si PC cer premierului sa analizeze posibila demitere a ministrului agriculturii, Valeriu Tabara.

Printre cele zece solicitari prezente in textul motiunii adresate de USL Executivului se mai regasesc implicarea Ministerului Agriculturii in urgentarea aplicarii taxarii inverse la produsele agricole si in reducerea TVA de la 24% la 5% pentru produsele agricole, in vederea reducerii evaziunii fiscale, adoptarea unei hotarari de Guvern pentru constituirea unui comitet interministerial de elaborare, prezentare si sustinere privind Politica Agricola Comuna (PAC) in perspectiva anului 2020, dar si acordarea unui buget suplimentar de cel putin 1,3 miliarde de lei, prin rectificare, Ministerului Agriculturii, pentru a plati de urgenta datoriile restante catre fermieri.

"Am ajuns astfel, ca la patru ani de la aderarea la Uniunea Europeana sa avem cei mai saraci agricultori din Uniunea Europeana, satele cele mai putin dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii, o lipsa acuta de acces la servicii de sanatate in spatiul rural si un sistem educational, la sat, dat inapoi cu 60 de ani", se mai arata in motiune.

Semnatarii motiunii ii acuza pe reprezentantii Guvernului si "clientela politica a acestora ca prospera tot mai mult prin metode ilegale si imorale".

"Evaziunea fiscala a atins un prag fara precedent in agricultura. Se vorbeste de o cifra anuala record de peste 1 miliard de euro numai in domeniul cerealelor si peste 1 miliard de euro in domeniul panificatiei", se mai arata in documentul amintit.

Sursa: Antena3

Cumatrul lui Basescu a primit un milion de lei de la Ministerul Educatiei, pentru proiectarea unor gradinite... Premierul Emil Boc, huiduit la Valcea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x