Antena Căutare

UPDATE! USL vrea sesiune extraordinara, joi si vineri, pentru suspendarea lui Basescu

Viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a anuntat ca USL a terminat de redactat documentul prin care se solicita suspendarea presedintelui Traian Basescu. Acesta va fi depus la Birourile permanente reunite. De asemenea, Nicolaescu a mai spus ca, in functie de deciziile din Parlament, Curtea Constitutionala (CCR) va fi sesizata pentru a da un aviz.

UPDATE 16.25: USL solicita convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara, joi si vineri, pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Noul presedinte al Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca Birourile permanente reunite au fost convocate, miercuri, la ora 17.00.El a precizat ca pe ordinea de zi figureaza cererea grupurilor parlamentare PSD si PNL pentru convocarea unei sesiuni extraordinare in perioada 5-6 iulie, avand ca subiect propunerea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

UPDATE 15.10: Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc (PSD), a anuntat ca documentul pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu este finalizat, contine 17 pagini si se refera la ultimii doi ani si jumatate

"In acest moment gruprurile parlamentare au adunat toate sesizarile pe care noi le consideram importante sa le punem intr-un document pe care sa-l inaintam presedintilor celor doua Camere prin care sa solicitam o sedinta extraordinara a Camerelor reunite sa-l suspendam pe presedintele Romaniei", a declarat Eugen Nicolaescu.

Care este procedura de suspendare a presedintelui, conform Constitutiei

Articolul 95

In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.

Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostintaPresedintelui.

Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.

In termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanta functiei de Presedinte al Romaniei, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte.

Roberta Anastase a fost revocata din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Valeriu Zgonea, inlocuitor... Guvernul a modificat Legea Curtii Constitutionale. CCR nu se mai poate opune suspendarii presedintelui ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x