Antena Căutare

USL cere demisia lui Basescu

Opt milioane de romani care au spus "DA" demiterii lui Traian Basescu inseamna o victorie covarsitoare pentru USL. Sunt cuvintele lui Victor Ponta care astazi a tinut sa-i aminteasca presedintelui suspendat ca nu mai are legitimitate. Liderii USL spun ca un gest cu adevarat barbatesc din partea presedintelui, ar fi demisia.

De asemenea, liderul PC Daniel Constantin a declarat ca majoritatea va uza de toate mijloacele democratice pentru ca votul romanilor sa fie pus in practica, aratand ca rezultatul referendumului a fost viciat in mod voit de catre PDL si presedintele suspendat, Traian Basescu.

"Vreau sa va asigur ca nu lasam armele jos si vom face tot ce tine de noi, vom uza de toate mijloacele democratice ca votul celor opt milioane de romani sa fie puse in practica. Vointa a opt milioane de romani trebuie sa fie dusa la sfarsit la un moment dat. Din punctul meu de vedere, sigur ca, dupa ce vom vedea rezultatele finale, mizam pe intelepciunea Curtii Constitutionale care va lua act de realitatea pe care au exprimat-o romanii prin votul de ieri", a spus Daniel Constantin.

Presedintele PC a anuntat ca USL va uza de toate mijloacele democratice pentru ca votul romanilor sa fie pus in practica.

"Presedintele nu mai are legitimitate si avem datoria fata de opt milioane de romani ca votul lor sa fie cunoscut si sa fie aplicat de toata lumea, inclusiv de catre presedinte. Exista si cred ca toata lumea a vazut, chiar si Curtea Constitutionala si Biroul Electoral si Parlamentul Romaniei ca rezultatul votului a fost viciat in mod voit de catre PDL si Traian Basescu, ca atare spiritul legii care a fost dat de catre Parlamentul Romaniei de a avea un prag minim de 50 plus unul a fost incalcat in mod voit de catre PDL", a mai declarat Constantin.

Ion Iliescu: "Presedintele Basescu nu mai poate ramane in functie"... Curtea Constitutionala va decide daca referendumul este validat sau nu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x