Astfel, parlamentarii PSD, PNL sI PC vor refuza sa participe la sedintele Birourilor Permanente ale Senatului sI Camerei Deputatilor, in care se va stabili calendarul asumarii, precum sI la sedinta de plen in care premierul Emil Voc va prezenta legea. Drept urmare, parlamentarii PSD, PNL sI PC nu vor depune nici motiune de cenzura, dupa cum a decis ieri conducerea USL.
"Nu poate fi acceptata intr-un stat de drept, intr-un stat constitutional, adoptarea sub nicio forma, fie ea angajarea raspunderii, fie lege prin Parlament, ordonanta de urgenta, sau orice alta forma legislativa, a unui act normativ care sa impiedice exercitarea si punerea in aplicare, in executare, a unor hotarari judecatoresti. Principiul de a accepta o lege care impiedica sau modifica executarea unor hotarari judecatoresti este un principiu neconstitutional, care pune sub semnul intrebarii in mod grav functionarea democratica a Romaniei", a declarat astazi presedintele PSD, Victor Ponta.
Neparticiparea reprezentantilor USL la procedurile parlamentare se vrea o forma de a nu legitima "un act care nu poate fi adoptat in nicio situatie in Parlament", a explicat Ponta.
In plus, vor fi sesizate Curtea Constitutionala, Consiliul Superior al Magistraturii si presedintele Senatului sa faca toate demersurile necesare in asa fel incat sa fie stopata adoptarea legii pentru plafonarea salariilor profesorilor.
Premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu s-ar putea alege si cu o plangere penala pentru promovarea unei legi care blocheaza aplicarea unor hotarari ale instantelor, "deoarece va fi vorba despre savarsirea unei infractiuni prevazuta de Codul Penal, nerespectarea hotararilor judecatoresti", dupa cum a explicat Ponta. USL se mai pregateste si pentru depunerea a doua motiuni simple, la Camera Deputatilor si la Senat, vizand Agricultura si Sanatatea.
Sursa: Jurnalul National