Antena Căutare

Vasile Blaga: PDL spera sa obtina peste 30% la alegerile parlamentare

Vasile Blaga, actualul presedinte al Senatului spera ca democrat liberalii sa obtina mai mult de 30% la alegerile parlamentare din acest an, si nu mai este un partid de 7% care isi propune sa isi dubleze rezultatele, conform HotNews.ro.

Vasile Blaga a mai declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare pentru pregatirea alegerilor locale, ca PDL nu considera oportuna o schimbare de imagine la nivelul conducerii formatiunii, dupa modelul de la Guvern.

"Partidul are o conducere aleasa in Conventia Nationala. Nu cred ca ar trebui sa ne ocupam cu astfel de lucruri acum. Dimpotriva, partidul trebuie sa fie mai unit ca niciodata pentru ca nu avem un an electoral usor, noi stim asta, este un an electoral greu, poate cel mai greu de pana acum, pentru ca nu mai suntem in situatia unui partid de 7% care are ca tinta 12-15%, cum eram la inceputul anilor 2000, ci dimpotriva un partid care doreste sa isi scrie procentele cu 3 in fata, in toamna. Nu am spus niciodata un scor anume, dar sper sa inceapa cu 3 procentul nostru in toamna", a declarat Vasile Blaga.

Presedintele Senatului a mai spus ca majorarea salariilor bugetarilor depinde foarte mult de incasarile de la buget si de evolutia economiei europene.

"Depinde de foarte multe lucruri. Depinde de mersul economiei romanesti si de incasarile pe care le vom avea, care la randul lor depinde, din pacate si de conjunctura europeana. Vedeti ca nu este favorabila dupa datele pe care le am. Cea mai puternica economie europeana a incheiat semestrul IV in regres, economia germana. In vest, in partea aceasta a tarii stiti foarte bine cat depindem de aceasta economie globalizata, pentru ca avem pe frontiera multe fabrici de componente auto de exemplu, cu mii si mii de oameni, care depind foarte mult de cum merg economiile mama si speranta noastra este ca ele sa mearga foarte bine si atunci implicit si noi o sa avem exporturile la aceleasi niveluri", a declarat Blaga.

In schimb acesta propune o alta sursa de venituri la bugetul de stat, iar aceasta ar putea fi reprezentata de diminuarea evaziunii fiscale

"Pe de alta parte trebuie sa ne indreptam foarte serios spre zona de evaziune, unde sunt rezerve serioase in a completa bugetul de stat. Daca media europeana e undeva in jurul a 40-42% ca si incasari din PIB, noi n-am incasat inca 35%. Doar doua puncte daca am reusit sa aducem ca si crestere a procentului de incasare din PIB asta ar insemna la bugetul pe care-l avem undeva la 2,5 miliarde de euro. Deci sunt rezerve serioase si in zona asta", a incheiat oficialul.

Foto: Intact Images

Elena Udrea: Nu exista niciun motiv pentru schimbarea Robertei Anastase. Opozitia cauta pretexte... VIDEO! Udrea nu a putut dona sange pentru ca avea nivelul hemoglobinei prea mic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x