Antena Căutare

Vezi ce a declarat Traian Basescu dupa intalnirea cu delegatia FMI!

Presedintele Traian Basescu a avut o intrevedere, duminica, la ora 17:00, cu o delegatie comuna a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, la Palatul Cotroceni.

Vezi mai jos cele mai importante declaratii ale presedintelui


- Am facut impreuna cu cei cu care m-am intalnit, o analiza, un schimb de punct de vedere cu privire le evolutiile situatiei economice din Romania.

- In ceea ce priveste indeplinirea programului cu FMI, UE si BM, va pot spune - toti parametrii stabiliti pentru trimestrul trei au fost indepliniti.

- O discutie importanta a fost legata de bugetul de stat al anului 2012 si din acest punct de vedere, am fost de acord, ca, avand in vedere prognozele de incetinire a cresterii economice in zona Euro, Romania are obligatia sa propuna Parlamentului un buget prudent, care sa raspunda realitatilor economice, iar, pe de alta parte, un buget care sa arate responsabilitate a Guvernului, a Parlamentului, chiar daca anul 2012 este un an electoral.

- Romania plateste foarte greu lipsa de responsabilitate din 2007 si 2008.

- Nu avem cum sa nu imprumutam bani pentru acoperirea deficitului, dar trebuie sa fie vorba de un deficit mic.

- O crestere de deficit inseamna sume peste plafonul atins in 2011, iar acest plafon este un oarecare semn de intrebare. Nu vreau sa creez alerte, dar trebuie sa fim prudenti.

- Prudenta, prudenta si iarasi prudenta, pentru a nu irosi sacrificiile facute de populatie in 2010 si 2011.

- Este evidenta cresterea a unor ramuri - in primul rand agricultura, cu procent de peste 12%, in constructii se va inregistra o crestere de peste 10%, fata de trimestrul 3 din 2010. Partea de constructii este, aproape exclusiv, confirmarea politicii corecte a guvernului care a concentrat tot efortul pentru mentinerea investitiilor. Aici, probabil Ministerul Transporturilor si Ministerul Dezvoltarii Regionale au cele mai mari contributii.

- Important este ca se realizeaza si o usoara crestere a puterii de cumparare, ca efect al deflatiei. Odata cu diminuarea inflatiei, a crescut si puterea de cumparare a populatiei.

- Ma plangeam la ultima noastra intalnire de cresterea spectaculoasa a primei de risc pentru Romania, ca urmare a contagiunii din Grecia. In ultima evaluare Bloomberg, Romania a inceput sa aiba o descrestere a primei de risc. Sa speram ca acest trend se va mentine in saptamanile ulterioare.

Foto: Intact Images

Mircea Geoana nu exclude o noua candidatura la Presedintie. Liviu Dragnea: Va trebui sa se inscrie in PNL... VIDEO! Delegatia FMI, primita de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x