Antena Căutare

Victor Ponta: Alegerile parlamentare vor fi organizate pe actuala lege electorala, desi are doua mari defecte

Premierul Victor Ponta a declarat ca alegerile parlamentare din decembrie vor fi organizate pe baza actualei legi electorale, cu toate ca aceasta are doua mari defecte: creste numarul de parlamentari si permite accesul in Parlament a unor candidati situati pe locuri inferioare, in dauna celor de pe primul loc.

"Decizia Curtii Constitutionale este foarte clara, nu putem sa modificam legislatia cu sase luni inainte. Deci e foarte clar, alegerile din 9 decembrie - de altfel sunt pornite absolut toate procedurile - se desfasoara dupa legea in vigoare. Am o opinie si politica, si guvernamentala referitoare la faptul ca aceasta lege este o varianta gresita, nu doar pentru ca se va intampla ceea ce s-a intamplat in 2008, respectiv cel care castiga colegiul sta acasa, si cel care-l pierde vine in Parlament, dar mai mult, in plus fata de 2008, a doua hiba a acestei legi este ca, de fapt, ca vom avea mai multi parlamentari decat avem acum", a explicat Victor Ponta, apreciind ca USL va castiga foarte multe colegii, peste 50%, iar pentru PDL si PP-DD va exista o compensare si se vor acorda practic mandate in plus.

"Pe un colegiu, va fi un parlamentar USL ales cu 50% si un parlamentar de la PDL sau de la PP-DD. Nu o sa inteleg niciodata de ce cei de la PDL s-au opus ideii de a schimba aceasta lege gresita. Cred ca n-au inteles nici ei de fapt de ce s-au opus. Nu se mai poate schimba nimic pana pe 9 decembrie, legea este cea in vigoare", a mai spus Ponta.

Monica Macovei si Theodor Stolojan au scris Parlamentului European. Se plang ca statul de drept nu e respectat... Basescu, replica ministrilor francezi: Romania nu-si alunga niciun cetatean de pe teritoriul ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x