Antena Căutare

VIDEO! Gheorghe Iancu, de la profesor cu pumnul la noul Avocat al Poporului

Fostul adjunct al Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu, a fost numit, marti, in functia de Avocat al Poporului de catre plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, cu 216 voturi „pentru“ si 18 „impotriva“, Opozitia parasind sala in urma unui scandal privind prezenta alesilor. Numele lui Gheorghe Iancu este mai mult cunoscut insa datorita unui scandal in trafic din 2006, in care a spart de nervi parbrizul unei masini si a ajuns la Politie, si datorita comportamentului sau violent in relatia cu studentii, potrivit unor informatii difuzate in emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3.

Votul a fost secret, cu buletine de vot, contracandidatul lui Iancu, Valer Dorneanu, primind doar 13 voturi „pentru" si 221 „impotriva", membrii Opozitiei parasind sala.

"Am fost nevoiti sa iesim din sala, ca sa nu ne murdarim in bataia cu frisca", a declarat, in cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3", senatorul liberal Varjuan Vosganian.

Gheorghe Iancu, fostul adjunct al Avocatul Poporului, a fost propus de PDL pentru functia de Avocat al Poporului, in timp ce actualul adjunct al Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, a fost propus pentru functia de Avocat al Poporului de catre USL.

Mandatul lui Gheorghe Iancu urmeaza de dureze cinci ani. Numirea Avocatului Poporului se face cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti.

Gheorghe Iancu paseste cu stangul

In 2006, Gheorghe Iancu a fost cercetat de politie pentru ca a spart cu pumnul parbrizul unei masini care il claxona pentru ca a oprit in drum. Potrivit cotidianul.ro, "Iancu, despre care colegii spun ca este o persoana extrem de nervoasa, se afla intr-un Renault, in apropierea Pasajului Marasesti, si a cerut soferului sa opreasca pentru a merge la sediul Autoritatii Electorale Permanente pentru a lua citeva acte. Soferul a oprit in drum si a fost claxonat de Todorel Negrescu, aflat intr-un VW Passat care rula in spate. Dupa ce a coborit din masina, deranjat de claxon, Iancu a dat cu pumnul in parbrizul Passatului, pe care l-a spart". Iar site-ul pardaf.ro, intr-o postare intitulata "Sceleratul de la catedra de Drept", il acuza pe Iancu ca ar fi notat cu 4 lucrarea unui student de la ID (Invatamant la Distanta) si nu a raspuns la cererea studentului de a-i justifica nota acordata.

"Studentii sunt absolut ingroziti de acest satrap care in fiecare sesiune, fara sa citeasca macar o lucrare, da 4 la jumatate de clasa! Daca cumva isi permite vreun student sau vreo studenta sa conteste nota este pur si simplu injurat, persiflat si umilit chiar in fata colegilor lui sau mai ales, ei! Da, se lasa cu plansete de umilinta!", apare scris pe site-ul pardaf.ro unde este postat si un clip video cu Gheorghe Iancu filmat de catre unul dintre studenti .

Acuzatii de mita in Parlament! Suma: un milion de euro!... Calin Tariceanu: "In Romania ar fi bine daca ar exista o democratie parlamentara"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x