Căutare Live

Violeta Alexandru: Am pus accent pe muncă şi nu pe beneficii sociale; în acelaşi timp am pus accent pe transparenţă. Probabil că această declaraţie şi experienţa mea profesională a speriat, a determinat PSD să ia o decizie politică

Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, susţine că ministerul "chiar va încuraja munca", beneficiile sociale urmând să fie pentru cei care au cu adevărat nevoie. "În acelaşi timp am pus accent pe transparenţă. Am făcut o declaraţie publică fermă: toată activitatea ministerului (...) tot ce înseamnpă cheltuieli în Ministerul Muncii, tot ce înseamnă cheltuială din ban public va fi la vedere. Probabil că această declaraţie şi experienţa mea profesională care vă arată că mi-am pus întreaga activitate în slujba acestui deziderat a speriat, a determinat PSD să ia o decizie politică", consideră ea.

"Am dat asigurări că vom respecta legislaţia şi acest lucru am încercat să îl susţin cu tărie în toate intervenţiile pe care am reuşit să le am pentru că nu mi-a fost uşor în cadrul audierii. Pentru mine, faptul că am pus accent în prezentarea pe care am făcut-o pe faptul că Ministerul Muncii chiar va încuraja munca, se va îndrepta cu beneficii sociale către cei care au cu adevărat nevoie, iar pentru restul oamenilor din această ţară care sunt apţi de muncă şi care pot desfăşura o activitate, le va veni în sprijin astfel încât să-i încurajeze să desfăşoare o activitate legală, după cum va lucra cu angajatorii, creând un mediu stabil în fiscalitate şi în tot ce înseamnă relaţia cu instituţiile publice pentru ca ei să declare salariile şi să desfăşoare o activitate legală", a declarat Violeta Alexandru, la ieşirea de la audieri.

Ea a subliniat că a pus accent pe muncă, nu pe beneficii sociale.

"Am pus accent pe muncă şi nu pe beneficii sociale, pentru că apreciez că în acest moment în România - şi declar că sunt exponenta acestei generaţii care vrea să facă treabă - pun accept pe muncă pentru că ştiu că există în acest moment o nevoie de a veni în srpijinul tuturor celor care caută o soluţie pentru a rămâne în România şi a nu pleca în afară şi pentru a lucra cu forme legale, respectiv pentru a beneficia de servicii sociale, de servicii de sănătate competitive, respectiv de o pensie justă", a afirmat Violeta Alexandru.

Ea a spus că a pus accent şi pe transparenţă în Ministerul Muncii.

"Am pus accent pe acest lucru, accentuând că vom urmări cu atenţie, prin instituţii însărcinate cu controlul în teren de aşa manieră încât numărul celor care ocolesc legea şi care ţin angajaţii fără plata impozitelor şi taxelor aferente să fie cât mai mic şi să fie identificaţi în mod ţintit. În acelaşi timp am pus accent pe transparenţă. Am făcut o declaraţie publică fermă: toată activitatea ministerului, a se înţelege inclusiv studiul, dacă el există, care a stat la baza legii salarizării, tot ce înseamnpă cheltuieli în Ministerul Muncii, tot ce înseamnă cheltuială din ban public va fi la vedere. Probabil că această declaraţie şi experienţa mea profesională care vă arată că mi-am pus întreaga activitate în slujba acestui deziderat a speriat, a determinat PSD să ia o decizie politică", a mai spus ea.

Ea a dat asigurări că mandatul pe care a propus să-l gestioneze va fi bazat pe colaborarea cu toţi partenerii sociali.

"Îmi asum acest obiectiv al scoaterii la lumină a tuturor situaţiilor care înseamnă muncă la negru şi muncă la gri. Dar pentru a face acest lucru, am nevoie să am acces la aceste informaţii care în acest moment nu îmi sunt la îndemână", a susţinut Violeta Alexandru.

Ea a mai spus că intenţia nu este de a reduce contribuţia la Pilonul I de pensii, precizând că are nevoie însă de nişte calcule înainte de a vorbi despre intenţii.

Întrebată dacă există riscul să nu existe bani pentru plata pensiilor, Violeta Alexandru a spus: "La această întrebare trebuie să vă răspundă PSD care are în acest moment un deficit la Pilonul I de pensii absolut îngrijorător".

"Sigur, nu ne punem problema că nu vom avea pensii, dar ne îngrijorează capacitatea guvernării sub PSD cu privire la administrarea Pilonului I", a mai spus ea.

Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, este al treilea ministru cu aviz negativ în comisiile parlamentare.

Violeta Alexandru a avut 29 de voturi ”împotrivă”, 22 "pentru” şi o abţinere.

Citește și
felicitare de sfantul nicolae 2021 cu text de la multi ani pentru 6 decembrie 2021
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu sfantul nicolae, o femeie, lumanari si o biserica din romania
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Mai multe articole

Este al treilea ministru al Cabinetului Orban respins de comisii, după Florin Cîţu, propus la Finanţe şi Ion Ştefan, propus la Ministerul Dezvoltării.

Avizul comisiilor este consultativ.

Sursa : news.ro

Alegeri prezidențiale 2019. Listă candidați. Cum va arăta buletinul de vot din 10 noiembrie... PNL propune amânarea cu un an a aplicării prevederilor referitoare la pensionarea anticipată a magistraţilor...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri