Antena Căutare

WikiLeaks: Nicolae Popa, echivalentul romanesc al lui Bernard Madoff

Nicolae Popa este echivalentul romanesc al lui Bernie Madoff, spun oficialii ambasadei SUA intr-o telegrama din 2009. Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in dosarul prabusirii FNI. Extradarea lui Popa urmeaza sa fie semnata de presedintele statului indonezian, dupa care va fi predat autoritatilor judiciare romane.

In telegrama Ambasadei SUA, ce relateaza dezbaterea finala din alegerile prezidentiale dintre Mircea Geoana si Traian Basescu, este descris si Nicolae Popa. El a fost retinut la Jakarta in 2 decembrie 2009.

"Popa este echivalentul romanesc al lui Bernie Madoff. El a fost director la mai multe companii ale lui Vintu care au fost implicate intr-o schema piramidala nationala care a colapsat in anul 2000, lasand cateva sute de mii de romani cu economiile pierdute. Popa, care a parasit tara in 1998, ar fi responsabil de pierderi financiare de pana la 1,6 miliarde dolari", se arata in telegrama WikiLeaks.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitiva si irevocabila in dosarul prabusirii FNI a fost data in 4 iunie 2006, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sute de mii de romani si-au pierdut economiile.

Sursa: Antena3

Membri marcanti ai PDL, in telegramele WikiLeaks... WikiLeaks: Cum s-a dus Culcer sa-l toarne pe Sassu la Ambasada SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x