Antena Căutare

WikiLeaks: Patriciu si Hayssam, investigati pentru importuri de petrol din Irak si spalare de bani

Dinu Patriciu si Omar Hayssam au fost investigati pentru importuri de petrol din Irak si pentru spalare de bani. Informatia a fost data publicitatii de site-ul Wikileaks care citeaza o telegrama transmisa de misiunea de la Bucuresti Departamentului de Stat de la Washington.

Telegrama, care dateazã din 2006, a fost trimisa dupa o intalnire dintre purtatorul de cuvant al Parchetului General de la acea vreme, Robert Cazanciuc, procurorul Ciprian Nastasiu si un reprezentant al ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania.

In cadrul intalnirii, Nastasiu a descris, citand din dosar, o operatiune condusa de Patriciu si Hayssam, in 2001-2004, care a implicat 25.000 de tone de petrol, certificate de origine false si spalare de bani in cel putin trei tari.

In aceeasi telegrama se mai mentioneaza o declaratie a lui Nastasiu care ar fi afirmat ca Patriciu si Hayssam ar fi implicati in spalarea de bani, trafic cu arme si import de petrol din Irak".

Petrolul a ajuns in Ungaria, Cipru si Romania, iar profiturile au fost spalate in banci din Bahamas, Panama si Emiratele Arabe Unite. "Petrolul irakian a ajuns in Ungaria, Cipru si Romania, iar profiturile au fost spalate in banci din Bahamas, Panama si Emiratele Arabe Unite", se arata in telegrama.

Sursa: Antena3

WikiLeaks: Trimiterea lui Adrian Nastase in judecata, hotarata la Cotroceni... Mircea Geoana: "Vreau sa-mi depun o noua candidatura la prezidentiale in 2014"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x