Antena Căutare

Cea mai puternică rugăciune pe care să o citești în Postul Maicii Domnului 2024. Îți curăță sufletul și face minuni

Se crede că rugăciunile adresate în Postul Adormirii Maicii Domnului au o putere deosebită, iar dorințele oamenilor pot găsi mai ușor împlinire. Iată cea mai puternică rugă pe care să o rostești în această perioadă!

Galerie
Cea mai puternică rugăciune pe care să o citești în Postul Maicii Domnului 2024. Îți curăță sufletul | Shutterstock

În mod obișnuit, Postul Adormirii Maicii Domnului începe pe data de 1 august, însă, în acest an, a început cu o zi mai devreme, pe 31 iulie 2024. Durează două săptămâni și include mai multe zile în care credincioșii au dezlegare la ulei și vin. Tot despre această perioadă se spune că rugăciunile au o putere deosebită, iar dorințele oamenilor își pot găsi mai ușor împlinire.

Citește și: Obiceiuri și superstiții în Postul Sfintei Marii 2024. Ce rugăciune puternică se spune în această perioadă

Ce rugăciune puternică se citește în postul Adormirii Maicii Domnului 2024

În această perioadă, cei aflați în dificultate sunt încurajați să ceară ajutorul divin, având convingerea că Maica Domnului le ascultă și le împlinește ruga mai mult ca în oricare moment din an.

Articolul continuă după reclamă

„Astăzi, ne stă înainte nevoinţă duhovnicească de taină spre câştigarea iertării greşelilor noastre şi spre împăcare cu Dumnezeu. Astăzi, să lepădăm vălul răutăţii şi să secăm izvoarele gândurilor celor rele, apropiindu-ne cu dragoste şi de cei ce ne urăsc pe noi.

Astăzi, să curăţim haina cea murdară de păcate a sufletelor noastre şi să încetăm a mai judeca şi osândi pe aproapele nostru, ca să nu fim noi osândiţi în focul cel veşnic. Astăzi, să privim cu milă spre cei săraci şi să ne ostenim, după putere, spre lucrarea faptelor celor bune ale milosteniei sufleteşti şi trupeşti.

Astăzi, să ne spălăm în baia gândurilor de umilinţă veşmântul sufletului şi să plângem pentru căderea noastră şi pentru alunecarea de pe calea mântuirii. Astăzi, să acoperim mulţimea păcatelor noastre cu rugăciunea cea fierbinte către Hristos, ca să treacă cu vederea anii pribegiei noastre departe de drumul ascultării. Amin!”.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este unul dintre momentele importante pentru creștini și are mai multe semnificații. Se spune că în ziua de 15 august iubirea Maicii Domnului se contopește cu cea a Fiului ei, iar, din acel moment, Maica Domnului îi ajută pe toți cei care îi cer ajutorul.

O altă sărbătoare mare din Postul Adormirii Maicii Domnului are loc pe 6 august, atunci când este Schimbarea la față și este dezlegare la untdelemn, vin și pește, indiferent de ziua în care pică sărbătoarea.

În unele zone din țară, în timpul postului Sfintei Marii se mănâncă o singură dată pe zi, și anume cina. Acest obicei este ținut mai ales în zilele de luni, miercuri și vineri.

Citește și: Când începe postul Adormirii Maicii Domnului în 2024. Cât durează și ce semnificație are

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x