Sfântul Ștefan este unul dintre cei mai importanți sfinți din calendarul creștin ortodox. Cunoscut sub numele de Sfântul Ștefan Protomartirul, acesta este sărbătorit în fiecare an pe data de 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun.
Cine a fost Sfântul Ștefan
Sfântul Ștefan a fost unul dintre cei șapte apostoli aleși să ofere ajutor comunității. Acesta a fost desemnat responsabil cu distribuirea ajutoarelor către văduve și către nevoiași.
Sfântul Ștefan a fost unul dintre cei mai cunoscuți predicatori și a susținut mereu că Iisus Hristos este Mesia. Acesta s-a făcut remarcat datorită inteligenței și harului său, dar și datorită credinței în Dumnezeu.
La un moment dat, Sfântul Ștefan a fost acuzat de blasfemie împotriva lui Dumnezeu de către un grup de evrei. Nemulțumiți de predicile sale, evreii l-au trimis pe Sfântul Ștefan direct în fața unui tribunal religios evreiesc.
Sfântul Ștefan a fost condamnat la moarte prin lapidare. Credința sa a fost atât de puternică, încât chiar și în acele momente, s-a rugat la Dumnezeu pentru cei care urmau să îl ucidă cu pietre, potrivit Fanatik.
Citește și: Ce înseamnă expresia „Leru-i ler” din colindele româneşti. Puţini români știu semnificația
Rugăciunea puternică pe care să o rostești pentru Sfântul Ștefan
Sfântul Ștefan este considerat un adevărat simbol al credinței. A fost primul martir creștin și este considerat ocrotitorul nevoiașilor și al văduvelor.
În ziua de 27 decembrie, atunci când este sărbătorit, credincioșilor trebuie să rostească rugăciunea Sfântului Ștefan. Este o rugăciune puternică pe care o pot rosti toți cei care se află într-un moment de cumpănă și nu numai.
Rugăciunea Sfântului Ștefan poate fi rostită pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești. Se spune că aceasta îi poate scăpa pe credincioși de bolile oaselor, de durerile de cap, dar și anxietate și stări depresive.
De asemenea, rugăciunea Sfântului Ștefan poate fi rostită pentru a atrage bunăstarea și pacea în gospodărie. Se spune că cei care au probleme la locul de muncă sau se confruntă cu stări emoționale dificile, pot rosti cu încredere această rugăciune.
Rugăciunea Sfântului Ștefan poate fi spusă în fiecare zi, însă, cea mai mare putere o are în ziua de 27 decembrie, atunci când este prăznuit acest sfânt. Rugăciunea trebuie rostită într-un loc liniștit, curat și cu lumânări aprinse.
Rugăciunea Sfântului Ștefan
„Sfinte Mare Mucenice Ștefane, cel ce prin martiriul tău ai biruit lumea și ți-ai câștigat cununa cea de la Domnul, te rugăm cu smerenie și cu inimă curată, ajută-ne să ne întărim în credință, să fim iertători cu aproapele nostru și să primim harul iertării de păcate.
Tu, care ai fost slujitor al milosteniei, vino în ajutorul nostru în ceas de nevoie. Apără-ne de răutățile vrăjmașilor, de invidia celor răi și de nedreptăți.
O, Sfinte Ștefane, mijlocește pentru sănătatea trupului și a sufletului nostru, îndepărtează durerile și bolile care ne copleșesc.
Fii pavăză de apărare pentru casa și familia noastră, aducând pace și înțelegere între noi.
Dă-ne puterea de a răbda greutățile și de a învinge necazurile cu credință nestrămutată în ajutorul lui Dumnezeu.
Roagă-te pentru noi, păcătoșii, ca să primim iertare și mântuire.
Cu smerenie, nădăjduim în ajutorul tău, iar cu bucurie vom slăvi numele tău, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”