În 2018 majoritatea oamenilor comunică prin mesaje scrise cu ajutorul gadgeturilor. Astefel 70% dintre conversații încep cu un „Bună, ce faci?”, dar cum facem o primă impresie bună atunci când totul începe în viața reală?
Cum să porți o discuție care să facă o primă impresie bună, devine o probelemă tot mai frecventă în rândul tinerilor care tind să se ascundă în spatele monitoarelor de pe care sunt obițnuiți să trimită mesaje și să poarte conversații zilnic.
O primă conversație cu o persoană străină, pentru o impresie bună, trebuie să înceapă cu un zâmbet. Zâmbetul fiind semnul de prienie și modalitatea prin care îl poți face pe cel de lângă tine să se simtă în largul lui purtând o discuție.
Nu-i uita numele! Se întâmplă și se întâmplă des iar ăsta nu este tocmai un lucru bun deoarece persoana de lângă tine s-ar putea să aibă impresia că nu ești atent la ce discutați sau te gândești la o altă persoană.
O altă regulă esențială este să deschizi un subievt pozitiv și ușor de abordat. Un subiect care să îi dea posibilitatea interlocutorului tău să vorbească despre el, iar tu să-l poți cunoaște în timp ce îi adresezi întrebări pozitive. Evită întrebările la care se poate răspunde doar cu da sau nu.
Evită să faci exces de atingeri sau îmbrețișări pentru a nu incomoda, stânjeni sau a face o imresie gresită, chiar dacă persoana din fața ta te atrage. Foarte important mai este să nu vorbști la telefon prea mult pentru a nu plictisi persoana de langă tine, răspunde doar dacă este urgent.
Un lucru foarte important este să nu uitați ca la final să faceți schimb de contacte, asta dacă îți dorești să păstrați legătura. Ar fi destul de neplăcut să realizezi după ce ai ajuns acasă că ți-ai dori să vă mai întâlniți dar nu știi cum să dai de acea persoană.