Într-un interviu pentru HotNews, Beatrice Mahler a declarat că, dacă acum ceva timp, pacienții proveniți din căminele de bătrâni erau majoritari în spitalul pe care îl conduce, în perioada următoare "cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale".
Astfel, ea susține că în ultimele zile, la spitalul în care lucrează, au ajuns tot mai mulți tineri.
"Acum, cazurile vin dintr-o altă zonă, o zonă de pacienți mult mai tineri. Nu înseamnă că cei mai în vârstă nu sunt internați, dar cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților în următoarea perioadă, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale", avertizează medicul Beatrice Mahler. "Acest virus are nevoie de o perioadă de timp în care să se manifeste și să ducă la creșterea numărului de cazuri", a explicat ea.
"Din păcate, la ce am văzut la televizor în ultimele zile, lucrurile probabil că vor merge în această direcție", avertizează managerul celui mai mare spital de boli pulmonare din România.
9 iulie, ziua cu cele mai multe cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei
Până joi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
În același timp, 1.834 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
La ATI, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste.