Antena Căutare

23 000 de oameni, izolati numai in Buzau: Vezi localitatile sinistrate din toata tara!

Situatia este ingrijoratoare in Buzau in urma caderilor masive de zapada: 38 de sate din 28 de comune sunt izolate. Si in Calarasi, Vrancea si Giurgiu zeci de mii de oameni sunt prinsi sub nameti.

BUZAU

Cel putin 4 sate din judetul Buzau sunt paralizate in urma caderilor masive de zapada. Este vorba in primul rand despre localitatea Carligu Mic, unde, de 4 zile oamenii nu mai au semnal la telefon. La fel stau lucrurile si in comuna Glodeanu Silistea, acolo unde zapada are si 4 metri inaltime.

Si satele Podgoria si Cotatcu sunt acoperite de troiene. Intr-o saptamana s-au deszapezit doar 100 m, spun localnicii.

Autoritatile ajung foarte greu si in Sageata, care nu are curent electric.

Ghergheasa si Gavanesti sunt alte doua localitati acoperite complet de zapada. O paine de un leu costa 10 lei in Gavanesti dupa cum a declarat o sinistrata din zona la Antena3.

De 8 zile comuna Scutelnici este, de asemenea, izolata.

Heliade Radulescu, Ramnicelul, Valcele si Vadu Pasii sunt alte comune din Buzau rupte de lume din cauza zapezii.

ISU a solicitat un elicopter MAI pentru transportul a 11 bolnavi. Alti 20 de pacienti au fost transportati ieri tot de un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor.

Doua persoane au fost descoperite decedate in zapada. Sunt sate unde nu se poate ajunge pentru ca sunt nameti de 3-4 metri pe sosea. In zona este asteptat un convoi cu alimente pentru sinistrati. Toti sefii din ministerul de Interne sunt pe teren in Buzau si ajuta la deszapezire.

Se intampla numai in Romania: Un utilaj de deszapezire a ramas blocat in zapada in Giurgiu

CALARASI

Si oamenii din comuna Progresu au ramas fara apa, mancare, si curent electric de mai bine de 4 zile. Aceeasi situatie se inregistreaza si in comuna Ulmu, conform unei sinistrate din judetul Calarasi. Painea in sat este adusa cu tractorul pe camp de un localnic, povesteste aceasta. Acestia sunt izolati de mai bine de o saptamanta, curentul este intrerupt de duminica.

VRANCEA

In comuna Garoafa, sat Ciuslea, din judetul Vrancea de mai bine de saptamana nu se mai poate iesi din sat. Sunt 3 morti in sat care nu pot fi ingropati, conform presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan.

Si satul Caiafa de pe DN 2N este blocat.

GALATI

Baleni
este o alta comuna de 3000 de sinistrati, in judetul Galati.

Se intorc ninsorile. Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele zile!


Foto: Intact Images

13 oameni au murit in ultimele 24 de ore in Romania: 57, bilantul total... VIDEO! Polivalenta de 3 milioane de lei, facuta scrum in Harghita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x