Antena Căutare

23 februarie, zi de post şi rugăciune pentru pace. Ce să facem în prima vinere din Postul Mare

23 februarie, zi de post şi rugăciune pentru pace. Creștinii îl amintesc pe Sfântul Policarp, Episcopul Smirnei, „roditor în toate cele bune”. Tot atunci  papa Francisc i-a invitat pe toţi credincioşii să participe la „o specială zi de rugăciune şi post pentru pace, în ziua de 23 februarie, vinerea din prima săptămână din Postul Mare”. 

23 februarie, zi de post şi rugăciune pentru pace. Creștinii îl amintesc pe Sfântul Policarp, Episcopul Smirnei, „roditor în toate cele bune”. Tot în vinerea din Postul Mare, papa Francisc i-a invitat pe toţi credincioşii să participe la „o specială zi de rugăciune şi post pentru pace, în ziua de 23 februarie, vinerea din prima săptămână din Postul Mare”.

Făcând referire la situațiile de conflict din toate părțile lumii, Papa Francisc spunea totodată la Sfânta Liturghie din 4 februarie că, îi invită şi pe fraţii şi surorile necatolici şi necreştini să se asocieze la această iniţiativă în modalităţile pe care le vor considera oportune, dar să fie toţi împreună.

În calendarul creștin ortodox, Sfântul Mucenic Policarp este ucenicul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, născut în preajma anului 70.

La judecată, Sf. Policarp şi-a mărturisit cu hotărâre credinţa în Hristos şi a fost condamnat să fie ars de viu. Călăii ar fi vrut să-l fixeze în cuie de un stâlp dar sfântul a spus că Domnul îi va da putere să îndure flăcările, aşa că îl pot lega doar cu nişte sfori. Flăcările l-au înconjurat dar nu l-au atins, ridicându-se deasupra capului său în formă de boltă. Văzând că flăcările nu-şi fac efectul, păgânii l-au înjunghiat cu un pumnal iar sângele i-a curs atât de mult din rană încât a stins flăcările. Corpul martirului Policarp a fost incinerat. Creştinii din Smirna au luat cu evlavie ce a mai rămas din corpul sfântului, sărbătorind în fiecare an ziua martiriului său.

Citește și CALENDAR ORTODOX. RUGĂCIUNEA care te vindecă de depresie și gânduri negre

Foto: Pixabay

Un val de aer polar lovește România. Vom avea -18 grade! Care sunt cele mai afectate zone din țară... România s-a zguduit din nou! A fost cutremur în zona Vrancea în urmă cu puțin timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x