Antena Căutare

Focar de infecție la Institutul Oncologic din Cluj. Zeci de persoane, între care și cadre medicale, depistate pozitiv pentru coronavirus 

Situație disperată la Institutul Oncologic din Cluj, unde 27 persoane, între care șase cadre medicale, au fost depistate pozitiv pentru noul coronavirus. 

Focar de infecție la Institutul Oncologic din Cluj. Zeci de persoane, între care și cadre medicale, depistate pozitiv pentru coronavirus 
Focar de infecție la Institutul Oncologic din Cluj. Zeci de persoane, între care și cadre medicale, depistate pozitiv pentru coronavirus

Potrivit Mediafax, în cadrul unității medicale au fost efectuate până acum 1.500 de teste pentru depistarea coronavirusului, atât angajați, cât și pacienți. 27 au fost depistați pozitiv, iar toți cei infectați sunt asimptomatici.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că au fost luate măsuri de decontaminare a spațiilor, iar institutul își va continua activitatea.

Ultima oră! Încă 6 decese din cauza coronavirusului, în România! Bilanțul a crescut la 357 de morți!

"Institutul Oncologic: total teste realizate - 1.500, persoane pozitive depistate - 27, din care 21 pacienţi şi 6 cadre medicale (3 asistente, 1 infirmieră, 1 psiholog şi 1 medic). Toţi cei 27 sunt asimptomatici. Internaţi la SCBI şi Pneumo; pacienţii cu îngrijiri oncologice au fost izolaţi pe o secţie a spitalului. Această situaţie include şi datele din zilele anterioare", se arată în informarea prefectului.

Directorul medical al IOCN, Patriciu Achimaş-Cadariu, a explicat vineri, pentru Agerpres, că testarea personalului medical şi a pacienţilor va continua.

"Am respectat toate regulile impuse de lege, de la începutul epidemiei. Am făcut riguros triajul impus, pe definiţia de caz. Am testat pacienţii care se încadrau în definiţia de caz şi personalul care se încadra în definiţia de caz. În urmă cu trei zile, evaluând la nivelul Comitetului director al IOCN evoluţia epidemiei şi creşterea numărului de cazuri şi ţinând cont de faptul că pacienţii noştri au particularităţile legate de imunitate, de prezenţa bolii neoplazice, am hotărât în Comitetul director testarea personalului şi a pacienţilor prin PCR, prin metoda cea mai sensibilă. Au fost şi cazuri pozitive şi este vorba în totalitate de cazuri asimptomatice, cu declaraţii prin care îşi asumau că nu au avut contacte. Deci, triajul a funcţionat foarte bine. Au fost şi situaţiile de personal, dar asimptomatice în totalitate. Asta este în acord şi cu analiza prin PCR care a arătat doze mici spre medii de încărcătură virală, deci cazuri asimptomatice", spunea Patriciu Achimaş-Cadariu.

Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor

Coronavirus în România, cifre oficiale

Până pe 14 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.051 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 332 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 246 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de pacienții cu COVID-19! „A fost unul dintre primele semnale pe care mi le-a dat corpul, după ce m-am infectat!”

La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.645 de persoane. Alte 67.268 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 70.097 de teste.

Pot țânțarii transmite noul coronavirus? Mituri despre Covid-19 dezminţite de OMS... Angajaţii Teatrului de Stat Constanţa au donat câte 10% din salariu pentru a cumpăra materiale de protecţie pentru cadre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x