Antena Căutare

Instalarea scărilor rulante - 4 aspecte de care dezvoltatorii imobiliari trebuie să țină cont

Scările rulante dinamizează extrem de mult fluxul zilnic de persoane din spațiile comerciale, fluidizând cu mult traficul orelor de vârf și oferind în același timp șansa unei deplasări pe verticală mult mai rapide

Scările rulante dinamizează extrem de mult fluxul zilnic de persoane din spațiile comerciale, fluidizând cu mult traficul orelor de vârf și oferind în același timp șansa unei deplasări pe verticală mult mai rapide. Primul dispozitiv de acest gen a fost prezentat de compania Otis Elevators în anul 1900, la Expoziția Universală de la Paris.

De atunci și până acum, lucrurile s-au schimbat cu mult, de aceea, astăzi putem vorbi despre scări rulante performante, ce permit un flux uriaș de clienți pe oră, garantând siguranță, confort, continuitate și rigiditate. Iată care sunt aspectele importante de care dezvoltatorii imobiliari trebuie să țină cont, atunci când instalează scări rulante în centre comerciale:

1. Adaptabilitate

2. Înclinație

3. Confort

4. Design

Adaptabilitate

O scară rulantă trebuie să susțină traficul zilnic necesar de persoane, indiferent de tipul clădirii în care acest sistem se instalează. Iată care este primul aspect pe care trebuie să îl ia în calcul dezvoltatorii imobiliari, atunci când caută o companie de ascensoare.

De la imobil la imobil, scările rulante trebuie să își păstreze intacte capacitatea de transport, siguranța întregului sistem, precum și confortul la urcare și coborâre, însa în același timp, trebuie să se adapteze de la spațiu la spațiu, pentru a genera plusvaloare acelui perimetru.

2. Înclinație

Plecând de la aceeași idee pe care am discutat-o puțin mai sus - adaptabilitatea - scara rulantă performantă rezolvă (încă din faza de proiect a clădirii) o problemă extrem de importantă: transportul persoanelor pe verticală, în funcție de arhitectură clădirii. Așadar, o scara rulantă adaptată la nevoile dezvoltatorului imobiliar, permite grade de înclinare multiple.

Chiar dacă discutăm despre gări, aeroporturi sau mall-uri, planul de construcție determină gradul de înclinare al scării, de aceea, acest produs trebuie achiziționat încă din etapele incipiente ale proiectului.

3. Confort

Indiferent de fluxul de persoane pe care o scară rulantă îl asigură în fiecare zi, confortul trebuie să fie o constantă de care fiecare pasager trebuie să se bucure atât la coborâre, cât și la urcare. Ce înseamnă “confort”, atunci când discutăm despre scări rulante? În primul rând, intrarea și ieșirea treptelor trebuie să fie cât mai lină, pentru evitarea oricărei accidentări nedorite.

Apoi, balustradele scărilor rulante trebuie să ofere siguranța necesară, astfel încât nici măcar persoanele foarte înalte să nu fie expuse riscului de cădere. Nu în ultimul rând, lățimea treptelor trebuie să asigure stabilitate, iar balustrada de susținere trebuie să îi susțină pe cei care au nevoie de sprijin.

4. Design

Dezvoltatorii imobiliari trebuie să aibă în vedere încă un lucru important, înainte de alegerea scărilor rulante pentru spațiul în care vor să le amplaseze: design-ul acestora. Așa cum poți vedea și în imaginea de mai sus, materialele utilizate pe acea scara rulanta o introduc fără mari probleme în decorul general, pentru un efect de omogenizare a tuturor elementelor de decor. Așadar, mare grijă la acest aspect și la modul în care toate detaliile de design din spațiul respectiv lucrează împreună, pentru a da un cadru general armonios, ce spune aceeași poveste, indiferent de unghiul în care îl privești.

Iată 4 aspecte importante de care dezvoltatorii imobiliari trebuie să țină cont, atunci când aleg să instaleze scări rulante în interiorul unei clădiri: gară, autogară, mall, stație de metrou, aeroport etc Așadar, design-ul, adaptabilitatea scării rulante, confortul și inclinația acesteia transformă o simplă deplasare verticală într-o experiență cât se poate de plăcută.

Atunci când urcă sau coboară, clienții au un moment de respiro, de care trebuie să se bucure din plin. Privind panorama din jur sau discutând cu cei dragi, toți pasagerii care trebuie să fie siguri că acest mijloc de transport îi duce cu bine din A în B, în cea mai deplina siguranță.

Calendar ortodox. Acoperământul Maicii Domnului, cea mai puternică rugăciune... Calendar ortodox. Ce NU ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x