Antena Căutare

400 de romi au fost evacuaţi din Paris: "E mai bine decât în România". Ce afirmaţii au făcut despre ţara noastră

Aproximativ 400 de romi au fost evacuaţi dintr-o tabără de la periferia Parisului.

Aproximativ 400 de romi au fost evacuaţi dintr-o tabără de la periferia Parisului.

Decizia a fost luată după ce proprietarii terenului pe care se aflau taberele de romi au obţinut o hotărâre judecătorească prin care puteau să intre în posesia bunului lor.

Poliţia a identificat 135 de "coteţe" în care locuiau în condiţii precare mai multe familii de romi. Aceştia nu respectau regulile minime de igienă, iar prezenţa lor acolo creştea riscul izbucnirii unui incendiu. Întrebaţi de ce stau acolo, în condiţiile acelea precare, romii au răspuns că "sunt şobolani aici, dar e mai bine decât în România". "De ce fac zilnic 2.300 de kilometri? Ca să am ce să mănânc", spune un rom. "Acum unde o să mai dormim? În stradă? Avem familii, copii mici", a continuat el.

135 de "coteţe"

Poliţia franceză a dat un comunicat prin care spune că este vorba despre "persoane care ocupă gratuit o tabără".

"După ce au fost la faţa locului, poliţiştii au constatat apariţia a 135 de coteţe extrem de insalubre, care au condiţii de igienă foarte precare şi care pot duce la situaţii imprevizibile. Acestea reprezintă un real pericol pentru că apariţia unui incendiu este iminentă", se mai arată în comunicat.

În 2015 au fost evacuaţi forţat 11.000 romi

Anul 2015 a fost unul în care mai mulţi romi au fost evacuaţi forţat din taberele lor. Numai în orăşelul Samaritain, unul dintre cele mai vechi din Franţa, au fost alungaţi aproximativ 300 de romi. Această operaţiune a iscat multe discuţii aprinse din partea mai multor asociaţii care apără drepturile omului deoarece romilor care au fost evacuaţi nu li s-au asigurat condiţii pentru relocare.

Horoscopul zilei de 4 februarie! Este o zi norocoasă pentru vărsători... Alţi părinţi români din Norvegia şi-au pierdut copiii. Motivul este strigător la cer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x