Antena Căutare

4000 de oameni asigură paza lui Papa Francisc în România. Harta locurilor prin care trece

Papa Francisc în România. Aproximativ 4000 de oameni vor asigura paza lui Papa Francisc pe teritoriul României. Iată harta locurilor prin care va trece Suveranul Pontif

Papa Francisc în România. Aproximativ 4000 de oameni vor asigura paza lui Papa Francisc pe teritoriul României. Iată harta locurilor prin care va trece Suveranul Pontif

Vizita apostolică a lui Papa Francisc în România are loc între 31 mai – 2 iunie. Acesta va vizita orașele București, Iași, Blaj și Sibiu. Înainte de Paște, Suveranul Pontif a primit la Vatican echipa SPP care se va ocupa de protecţia nemijlocită a Sanctităţii Sale, în perioada 31mai-2 iunie 2019, când va efectua vizita oficială în România.

Papa Francisc în România - Cine va asigura paza Suveranului Pontif?

Echipa care asigură securitatea nemijlocită a Papei în vizita din România este formată din ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, pregătiţi special pentru un astfel de eveniment. Securitatea la nivel naţional a întregii vizite este asigurată şi coordonată, în ansamblul ei, de către Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” format din instituţiile din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP”, se arată într-un comunicat al Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”.

Sosirea la Bucureşti a Sfântului Părinte impune un protocol de securitate de cel mai înalt grad, identic cu cel întâlnit la o vizită a preşedintelui Statelor Unite.

În comunicatul lor, Comandamentul Operativ Național “Vizită Papa Francisc - 2019” indică: “În contextul vizitei pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc o va efectua în România, la nivelul conducerilor instituțiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP - a fost constituit Comandamentul Operativ Național „Vizită Papa Francisc - 2019”. Fiecare instituţie, în limitele competențelor stabilite prin lege, va stabili și adapta măsurile de securitate necesare, astfel încât să permită desfăşurarea în condiții normale a activităților cotidiene și fără să impună restricții deosebite.

Sanctitatea Sa va vizita, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, orașele București, Iași, Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Având în vedere importanţa istorică a vizitei şi numărul mare de participanți preconizaţi pentru cele patru evenimente, Comandamentul Operativ Național a organizat ședințe de lucru atât în București, cât și în teritoriu. De asemenea, au avut loc mai multe întâlniri cu autorităţile locale din Iaşi, Alba şi Harghita, dar şi cu reprezentanţii Bisericilor Ortodoxă şi Catolică.

Papa Francisc în România - Hărți și trasee

4000 de oameni asigură paza lui Papa Francisc în România. Harta locurilor prin care trece

Autoritățile au pregătit hărți și fac mai multe recomandări celor care vor să participe la evenimentele care au loc pe parcursul vizitei Papei Francisc în România. Deja au fost stabilite şi urmează să fie operaţionalizate punctele de îndrumare şi informare la Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj, dar şi zonele de parcare, rutele de acces pentru participanţii la slujbe şi măsuri necesare în privinţa traseului de deplasare al Suveranului Pontif.

4000 de oameni asigură paza lui Papa Francisc în România. Harta locurilor prin care trece

Peste 50.000 de pelerini sunt așteptați să vină la Blaj pentru a-i vedea pe Papa Francisc pe Câmpia Libertății, duminică, 2 iunie. Autoritățile locale au anunțat că în mai multe zone ale orașului au fost instituite restricții de circulație, iar consumul de băuturi alcoolice va fi interzis.

4000 de oameni asigură paza lui Papa Francisc în România. Harta locurilor prin care trece

Zona din centrul Blajului va fi pietonală, iar circulația spre Câmpia Libertății și spre Piața Piaţa 1848 se va face pe jos. Mai mult decât atât, va fi restricţionat accesul auto pe străzile Clujului, Morii, Iazului, Parcului, Iuliu Maniu, Eroilor, Avram Iancu, Popa Şapcă, Republicii, Nicolae Bălcescu, Tudor Vladimirescu – până la bariera cu calea ferată – magistrala 300, Aurel Vlaicu – parţial de la intersecţia cu strada Iuliu Maniu până la bariera cu calea ferată – magistrala 300, Ioan Lemeny, Câmpul Libertăţii, Andrei Şaguna, Piaţa 1848, Astra, Timotei Cipariu, Mitropolit Vancea, inclusiv accesul pe Podul Veza şi Petru Pavel Aron.

Papa Francisc la București – Ce școli vor fi închise?

Şcolile şi grădiniţele din imediata apropiere a traseului pe care va trece suveranul Pontif vor fi închise joi, 30 mai, iar vineri măsura este valabilă pentru toate instituţiile de învăţământ din Capitală.

Decizia a fost anunţată la comandamentul pentru organizarea primei vizite a Papei Francisc în România.

În timpul comandamentului de vineri, a fost luată decizia ca toate școlile și grădinițele din București să fie închise vineri, 31 mai. Pe 30 mai, în timpul pregătirilor, vor fi închise parțial școlile și grădinițele din București.

Vorbim despre acele unitățile de învățământ care se află în apropierea traseului Suveranului Pontif sau la o distanță de 2-3 kilometri.

Citește și:

Papa Francisc în România. Linie subterană în timp record, la Șumuleu Ciuc

Ce va mânca Papa Francisc, în România: meniul preferat al Suveranului Pontif

Școlile din Bucureşti, închise joi și vineri, pentru vizita Papei Francisc în România

Papa Francisc în România. Mai mulți bani pentru vizita Papei la București

Sursă foto: bucurestifm.ro

Papa Francisc, vizită în România. Ce cadouri va primi... A fost cutremur în România! Două seisme au zguduit pământul în această dimineață...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x