Antena Căutare

5 cele mai puternice și devastatoare furtuni. Uraganul Florence le va depăși?

Uraganul Florence se anunta unul catastrofal, chiar daca acesta este incadrat, momentan, doar la categoria a IV-a de furtuna, el poate ajunge la un nivel superior. Iata 5 cele mai puternice furtuni din istorie.

Uraganul Florence se anunță unul catastrofal, chiar dacă acesta este încadrat, momentan, doar la categoria a IV-a de furtună, el poate ajunge la un nivel superior. Iată 5 cele mai puternice furtuni din istorie.

Uraganul Florence are toate datele să se transforme într-o catastrofă majoră, ”așa cum doar o dată în viață ți-e dat să vezi.

1. Temperaturi mai ridicate ale Oceanului decât cele normale.

2. Un vânt puternic care să permită unei furtuni să-și mărească puterea și o mențină

3. Nivelul ridicat al mării pentru a agrava creșterea furtunilor.

4. O furtună care are o acoperire cât mai mare, pentru ”a scălda” și ”a biciui” cât mai mulți oameni.

5. În cele din urmă, o combinație neobișnuită de alte sisteme meteorologice care probabil vor favoriza șederea cât mai îndelungată a uraganului în Sudul Carolinei.

Top 5 cele mai puternice furtuni din istorie

  1. Marele Uragan din 1780 a rămas cel mai mare din istoria lumii. În cadrul acestuia au decedat peste 22.000 de oameni. Nu există înregistrări cu privire la volumul de apă sau viteza vântului dar potrivit menţiunilor care au rămas în timp, acesta este cel mai mortal uragan din lume, potrivit History.
  2. Uraganul Mitch care se clasează pe a doua poziţie a clasamentului nu a primit atât de multă atenţie în Statele Unite precum Sandy şi Katrina, dar a produs moartea a 11.000 de oameni şi a cauzat dispariţia altor câteva mii. Furtuna a cazuat pagube materiale de 5 miliarde de dolari în Honduras, unde a distrus majoritatea infrastructurii şi în Nicaragua, peste 2.000 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza alunecărilor de teren.
  3. Pe locul 3 este situat uraganul Galveston din 1900. A ucis un număr de aproximativ 12.000 de oameni, majoritatea din Texas. Furtuna de categoria 4 a produs daune de 30 de milioane de dolari, distrugând peste 3.600 de locuinţe.
  4. Furtuna se numeşte „Uraganul de Ziua Muncii” deoarece practica numirii uraganelor nu a început până în 1953, iar până în 1978, World Media Organization a dat uraganelor doar nume de femei.

    Katrina este unul dintre dezastrele la care omenirea se referă ca fiind influenţate de om, infrastructura prost făcută fiind unul din motivele care au ajutat uraganul să crească în amploare şi în putere distructivă.

    Acesta se situează pe locul 4, un uragan de categoria 5 care a forţat New Orleans-ul la evacuare. Dezastrul a ucis 1.833 de vieţi şi, cu daune de 108 miliarde de dolari, este considerat cel mai costisitor uragan din istoria Statelor Unite.

  5. La mijlocul clasamentului, pe locul 5 se clasează Uraganul care a lovit Florida în 1935 de Ziua Muncii. Furtuna de categoria 5, considerată cea mai puternică care a lovit Statele Unite în secolul 20, a înregistrat o viteză a vântului de 320 de km/h şi a produs moartea a peste 400 de persoane. Daunele în Statele Unite au fost estimate la 6 milioane de dolari.
Imagini ȘOCANTE surprinse acum la malul Mării Negre. Fenomene meteo ȘOCANTE filmate în stațiunea Venus!... Nu, nu e glumă! Satul în care fiecare locuitor primește peste 10.000 de lei, fără să facă nimic!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x