Antena Căutare

5 metode distractive și ușoare de a învăța o limbă străină

Știm foarte bine cât de important este să cunoști o limbă străină sau chiar mai multe. Desigur, ai nevoie de timp și de multă ambiție ca să înveți, mai ales dacă ne referim la o limbă mai exotică și mai puțin cunoscută, cum ar fi japoneza sau olandeza.

Știm foarte bine cât de important este să cunoști o limbă străină sau chiar mai multe. Desigur, ai nevoie de timp și de multă ambiție ca să înveți, mai ales dacă ne referim la o limbă mai exotică și mai puțin cunoscută, cum ar fi japoneza sau olandeza. Din fericire, există câteva trucuri care te pot ajuta să înveți mai repede și mai ușor, într-un mod distractiv, astfel încât să nu ai impresia să faci un efort și că orele de studiu sunt o povară.

Dacă vrei să înveți singur o limbă străină sau dacă urmezi cursuri, dar trebuie să exersezi cât mai mult și pe cont propriu, îți poți ușura sarcina transformând studiul într-o distracție.

Iată mai jos câteva metode prin care poți învăța o limbă străină într-un mod cât mai simplu și amuzant:

1.Învață prin jocuri video

Nu te-ai gândit probabil niciodată că un joc video te poate ajuta să înveți o limbă străină. Dar, dacă vei seta jocul tău preferat în altă limbă, o să vezi că, pe măsură ce joci, îți vei dezvolta din ce în ce mai mult vocabularul. În plus, e o metodă interactivă în care vei folosi dialoguri și vei învăța cuvinte noi.

Jocurile de strategie, dar și cele de tipul first person shooter sunt foarte bune. Desigur, dacă joci în rețea este și mai bine, pentru că vei interacționa cu alți jucători și vei avea ocazia să vorbești într-o limbă străină. Pe lângă dezvoltarea vocabularului, jocurile te ajută să capeți mai multă încredere în tine atunci când vorbești în altă limbă.

Evident, trebuie să ai deja niște cunoștințe de bază privind limba respectivă și ar fi ideal să ai la îndemână și niște dicționare de la editura Niculescu, în cazul în care dai peste un cuvânt necunoscut și trebuie să afli repede ce înseamnă.

2. Învață în timp ce cânți karaoke

Dacă îți place să cânți, metoda ideală de-a exersa o limbă străină este prin karaoke. Poți cânta melodiile tale preferate atunci când ieși la o petrecere cu prietenii sau chiar acasă, când vrei să te relaxezi și să te simți bine. Nu vei avea niciun motiv de îngrijorare, în cazul în care mai uiți cuvintele sau nu le pronunți prea bine.

Spre deosebire de vorbire, cântatul te ajută să rostești cuvintele mai dezinvolt, mai natural, fără să te mai gândești prea mult de modul în care le pronunți.

3. Învață în timp ce te uiți la un film

Să te uiți la un film vorbit în limba străină pe care o înveți, fără subtitrare, este o metodă foarte bună prin care poți exersa. În acest fel vei auzi cum vorbesc nativii, cum pronunță cuvintele și vei sesiza diferențele fine legate de contextul unor anumite formulări, detalii pe care cu greu le vei găsi în manuale.

În plus, vizionarea unui film este și un bun mijloc de relaxare, indiferent că te uiți împreună cu prietenii, cu familia sau singur. Desigur, trebuie să alegi filmul în funcție de nivelul tău de studiu al limbii străine. Dacă ești abia la început, ar fi mai bine să te uiți la un scurtmetraj cu acțiune simplă, fără un dialog prea complicat.

4. Învață prin jocuri de cuvinte

Integramele sunt o metodă foarte eficientă prin care îți poți exersa și dezvolta vocabularul într-o limbă străină. Sigur că trebuie să cunoști destul de bine limba, dar, cu ajutorul integramelor vei ajunge mult mai repede la nivelul avansat.

Totodată, va fi o metodă amuzantă și distractivă de studiu, prin care vei învăța sinonime și cuvinte noi. La fel de utile sunt și jocurile de cuvinte de tipul „fazan”, în care trebuie să găsești un cuvânt care să înceapă cu primele două litere ale cuvântului precedent.

5. Gătește după rețete culinare prezentate într-o limbă străină

Dacă îți place să gătești și să încerci rețete noi, cu specific local, învățarea unei limbi străine cu ajutorul rețetelor culinare este cea mai bună soluție pentru tine. Spre exemplu, dacă înveți limba italiană, studiază o rețetă tradițională din Italia și încearcă să faci și tu acel preparat. În acest fel, vei învăța foarte repede un vocabular specific și-ți vei putea delecta și prietenii sau familia cu o rețetă gustoasă, de pe meleaguri îndepărtate.

Iată cât de simplu este să înveți o limbă străină într-un mod distractiv, transformând orele de studiu în distracție.

Peste 28.000 de locuri de muncă în București și în țară. Unde te poți angaja... Rezultate BAC 2019 București - Cele mai bune licee după note obținute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x