Antena Căutare

6.500 de angajati, disponibilizati de la Posta Romana

Noua organigrama a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), discutata vineri in Consiliul de Administratie, prevede disponibilizarea unui numar de 1.029 de angajati, conform ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Dan Nica. Iar intr-un comunicat al companiei se arata ca numarul total al concedierilor se va ridica la aproape 6.500 de salariati, cu 5.500 in a doua faza a programului de redresare.

"Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana a analizat, vineri, solutiile pentru evitarea intrarii in insolventa a companiei, aproband prima etapa de reorganizare, prin care vor fi disponibilizate 1.029 de persoane, 949 numai din cadrul conducerii si administratiei", se arata intr-un comunicat al companiei.

Posta Romana are circa 35.000 de angajati. Compania a inregistrat in ultimii trei ani pierderi care cumuleaza aproximativ 100 milioane de euro.

Directorul general al CNPR, Ion Smeeianu, a declarat, dupa incheierea sedintei Consiliului de Administratie, ca a primit sprijin pentru noua structura organizatorica si pentru disponibilizarile care vor fi facute in prima faza.

"Vrem sa facem o evaluare post cu post, pozitie cu pozitie si in zona direct productiva, pentru ca, in a doua faza de reorganizare a companiei, sa mai fie disponibilizate circa 5.500 de persoane, in urma discutiilor cu sindicatele", spus Smeeianu.

In paralel cu disponibilizarile vor fi implementate noi strategii comerciale, de scadere a cheltuielilor si de crestere a veniturilor, prin dezvoltarea serviciilor oferite de catre Posta Romana, se mai arata in comunicat.

Foto: Intactimages

VIDEO! Politist pe motocicleta, doborat in trafic... Bucuresti: Un pescar a disparut in Lacul Morii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x