Antena Căutare

76 de caprioare, otravite la Arad. Au ingerat o substanta folosita impotriva sobolanilor

Numarul caprioarelor care au murit otravite pe terenuri agricole din judetul Arad a ajuns la 76, informeaza Mediafax. Autoritatile sanitar-veterinare au stabilit ca substanta ingerata de animale se regaseste in componenta unor produse de combatere a daunatorilor.


Ban a precizat ca DSVSA nu are competenta de a sanctiona producatorul agricol care ar fi folosit in exces substanta, urmand ca ancheta pentru stabilirea vinovatilor sa fie continuata de Politie.

Directorul DSVSA Arad a declarat ca majoritatea caprioarelor moarte sunt de pe fondul de vanatoare de la Nadab.

Autoritatile au inceput o ancheta dupa ce saptamana trecuta localnicii din Nadab au gasit caprioare moarte pe terenurile agricole din localitate. Pana joi, fusesera ridicate de pe terenuri agricole 35 de cadavre de caprioare, iar vineri numarul lor ajunsese la 51.

Reprezentantii Politiei Judetene Arad afirmau ca terenurile agricole pe care au fost descoperite caprioarele moarte sunt ale unor localnici din Nadab.

"S-a stabilit ca pe terenurile respective au fost imprastiate substante toxice pentru combaterea rozatoarelor", declara purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arad, Camelia Tuduce.

Proprietarii terenurilor agricole ar putea fi cercetati penal pentru distrugere daca proprietarii fondurilor de vanatoare afectate vor depune plangeri.

sursa foto: vasile-antipa.blogspot.com

Primarul din Orsova a fost eliberat din functie. Constantin Bragaru este acuzat de ANI de incompatibilitate... VIDEO! Dolj: O eleva de 14 ani a nascut o fetita in noaptea dintre ani. Tatal este un coleg de scoala al fetei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x