Antena Căutare

A fost cutremur în România luni dimineața! Seismul a fost resimțit în mai multe orașe din țară. Ce magnitudine a avut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un cutremur cu magnitudine însemnată luni dimineață, în ziua de 29 Mai 2023, la ora 06:25:28, ora locală a României).

imagine cu inregistrarea cutremurului Galerie
În ziua de 29 Mai 2023, la ora 06:25:28 (ora locală a României), s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5, la adâncimea de 8km. | Shutterstock.com

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 22km E de Arad şi a fost resimţit în mai multe orașe din țară, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Un cutremur cu magnitudinea de 3.5 a avut loc în această dimineață, la ora 06:25, în zona Arad

În ziua de 29 Mai 2023, la ora 06:25:28 (ora locală a României), s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5, la adâncimea de 8km. Intensitate: IV.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 22km E de Arad, 48km NE de Timisoara, 74km SE de Bekescsaba, 92km N de Resita.

Un lat cutremur a fost înregistrat pe 28 mai. În ziua de 28 Mai 2023 la ora 09:20:42 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 75km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 38km V de Focsani, 72km E de Sfantu-Gheorghe, 75km N de Buzau, 84km S de Bacau, 86km SV de Barlad, 88km E de Brasov.

Citește și: Alte patru cutremure în România, după cele două de peste 4.4 grade care au zguduit județul Arad. Unde s-au simțit puternic

Raed Arafat, recomandări cu privire la cum acționăm în cazul unui cutremur

  • Nu este recomandat ca oamenii să sune la 112 pentru că au simțit cutremurul.
  • Oprește gazele și deschide ușa apartamentului: "E posibil ca ușile, uneori, să se blocheze. Atunci, dacă ușa a rămas deschisă pe timpul cutremurului în primele secunde, știi că nu rămâi blocat."
  • Stai ascuns sub masă pentru a fi protejat: "Nu mai putem să spunem sub tocul ușii pentru că nu mai sunt corelate ușile cu grinzile de rezistență", spune Raed Arafat
  • Informare pe pe platforma fiipregătit.ro pentru a ști cum acționezi

Citește și: Metoda prin care se poate vedea declanșarea unui cutremur cu ajutorul animalelor: "În România noi avem nişte peşti"

Cum explică Raed Arafat de ce sistemul Ro-Alert nu transmite niciun mesaj de avertizare la cutremur

Motivul ar fi că este important ca oamenii să nu intre în panică și să ia măsurile potrivite pentru a se proteja. "Noi nu am dat mesaje RO-ALERT. Când se dau mesaje, scrie clar cine trimite şi că este RO-ALERT. Nu s-au dat mesaje, dar am înţeles că la unele telefoane cu Android există aplicaţii care pot să spună că se întâmplă ceva şi să dea un mesaj, dar noi nu am dat mesaje", a explicat Arafat, la Digi24.

Citește și: Cum afli dacă locuința ta este sigură în caz de cutremur. Detaliile pe care trebuie să le urmărești, dezvăluite de specialist

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Povestea de viață a bărbatului care era vecin cu părinții lui, fără să știe. Tatăl său i-a ascuns acest lucru timp de 60... Cât cheltuie statul cu un deținut din închisoare vs. salariul unui profesor. Elena Udrea: “Societatea fierbe din cauza l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x