Antena Căutare

Omul care i-a apărat pe soții Ceaușescu la procesul din '89 a murit! Generalul Lucescu a fost avocatul dictatorului

Generalul Constantin Luceascu, cel care i-a apărat pe Nicolae și Elena Ceaușescu în procesul de la Târgoviște din decembrie 1989, a murit la vârsta de 80 de ani. Avocatul Ceaușeștilor suferea de cancer.

Omul care i-a apărat pe soții Ceaușescu la procesul din '89 a murit! Generalul Lucescu a fost avocatul dictatorului Galerie
Omul care i-a apărat pe soții Ceaușescu la procesul din '89 a murit

Bărbatul avea aproximativ 80 de ani şi era bolnav de cancer. A murit în locuința sa din Caracal, acolo unde era îngrijit de o femeie, după ce soția îi murise în urmă cu mai mulți ani, informează Mediafax.

Omul care i-a apărat pe soții Ceaușescu la procesul din '89 a murit! Generalul Lucescu a fost avocatul dictatorului

Generalul Constantin Lucescu

Generalul Lucescu i-a apărat pe Elena și Nicolae Ceaușescu în decembrie 89

Generalul Lucescu era cunoscut opiniei publice după participarea sa în calitate de avocat al apărării în procesul intentat soților Ceaușescu, în iarna lui 1989, în care Elena și Nicolae Ceaușescu au fost condamnați la moarte.

Citește și: Detalii uluitoare despre Nicolae și Elena Ceaușescu în ziua în care au fost împușcați: "Au dormit într-un singur pat de militar, îmbrățișați. Se iubeau foarte mult. Au vrut să moară împreună"

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost executați pe data de 25 decembrie 1989, după un proces care a durat puțin și care a avut drept sentință condamnarea la moarte. "Puteam fi împușcați fără mascarada asta!”, a fost replica lui Ceaușescu, imediat după veste.

Soții Ceaușescu au fost înmormântați la Cimitirul Ghencea din Capitală.

Medicul Rafila, în alertă! N-am atins măcar vârful pandemiei de coronavirus, deși sunt două luni de la primul caz în Rom... Nelu Tătaru anuntă că, cel mai probabil, școlile nu vor mai fi deschise în România. Ce se întâmplă cu anul școlar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x