Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Detalii uluitoare despre Nicolae și Elena Ceaușescu în ziua în care au fost împușcați: "Au dormit într-un singur pat de militar, îmbrățișați. Se iubeau foarte mult. Au vrut să moară împreună"

Bărbatul care i-a executat pe soții Ceaușescu, în ziua de Crăciun a anului 1989, a povestit lucruri neștiute despre cei doi. Omul vorbește despre iubire, despre jurăminte făcute înainte de moarte și despre faptul că și-au exprimat dorința de a pleca împreună la cele veșnice. "Când s-a anunțat sentința, au spus că vor să moară amândoi în același timp".

Nicolae și Elena Ceaușescu

Ionel Boeru a fost cel care a tras. Întâi în Nicolae Ceaușescu, pe care l-a nimerit în picior. A continuat să tragă în tovarăș, apoi în Elena Ceaușescu. Primise ordin să se asigure că amândoi sunt morți. Bărbatul a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în ziua de 25 decembrie 1989, în emisiunea "Sinteza zilei", de la Antena 3.

Citește și:

Ceaușescu a fost cât pe ce să facă o gafă diplomatică, pentru un moft al Lenuței! „Îl vreau! Nu voi pleca fără el!”

„Procesul e filmat tot(...). Elena Ceaușescu era foarte agresivă, el o tempera tot timpul. (...) Ei au dormit într-un singur pat de militar, îmbrățișați. Se iubeau foarte mult. A fost anunțată sentința și ei au spus că vor să moară împreună. S-a aprobat să fie executați împreună, atunci au intrat subofițerii mei, i-au legat la mâini. Eu cu un militar l-am dus pe el spre locul de execuție. Pe drum l-am simțit că i s-au înmuiat picioarele. Când a văzut militarii mulți și civilii care erau în unitate a strigat trăiască România socialistă și a cântat primele versuri din Internațională. L-am dus la zid. Ea a avut un conflict cu un militar. El i-a zis „Leano, până aici ți-a fost” și ea l-a înjurat. I-am ajutat să moară demni", a povestit bărbatul.

Ionel Boeru a oferit detalii și despre execuția propriu-zisă a soților Ceaușescu:

M-am întors cu cei doi, am făcut șase pași și am ordonat foc. De la șold am tras trei serii. Primul a picat el și apoi ea s-a dus în stânga și a picat cu tâmpla dreaptă de beton. După ce am tras eu a tras următorul un singur cartuș, când s-a terminat execuția a tras și celălalt o rafală. În schimb, soldatul care a avut conflict cu Elena Ceaușescu a tras și el în cele două cadavre și s-a mai tras și de pe transportor, lucru care mulți zic că nu e adevărat”, a povestit Ionel Boeru.